Majoritatea românilor cred că telefoanele mobile sunt surse de radiaţii

75% dintre români cred că telefoanele mobile reprezintă principalele surse de radiaţii, în timp ce 19% au spus că tehnologia 5G are efecte nocive asupra sănătăţii, arată un studiu ANCOM.

43% dintre români s-au declarat „deloc preocupaţi/îngrijoraţi” de posibilele efecte ale radiaţiilor asupra sănătăţii, iar 27% au spus că sunt „puţin preocupaţi” de acest aspect.

Doar 3% au menţionat că sunt foarte preocupaţi de faptul că radiaţiile le pot afecta sănătatea, 7% au afirmat că sunt destul de preocupaţi, în timp ce 18% s-au declarat preocupaţi.

Întrebaţi cum se protejează de radiaţii, 60% dintre cei chestionaţi susţin că nu fac aceste lucru, iar peste un sfert (26%) spun că încearcă să reducă timpul de utilizare efectivă a dispozitivelor.

16% încearcă să ţină aparatele la distanţă mai mare (de exemplu, utilizarea căştilor pentru a vorbi la telefon), iar 11% opresc pe timpul nopţii telefonul sau routerul Wi-Fi.

28% dintre români vor să utilizeze tehnologia 5G

Vorbind despre 5G, 62% din români au declarat că au cunoştinţă despre acest termen, în timp ce peste o treime (34%) nu cunosc informaţii despre această tehnologie.

55% au declarat că tehnologia 5G va aduce viteze foarte mari de internet, 40% dintre români au spus că aceasta va fi utilizată pe mai multe obiecte din jurul nostru, iar 25% că 5G va face viaţa mai uşoară.

În acest context, 28% dintre persoanele intervievate au menţionat că vor folosi tehnologia 5G în următorii 2-3 ani.

În schimb, 19% din totalul respondenţilor au afirmat că 5G are efecte nocive asupra sănătăţii, în timp ce 15% sunt de părere că noua tehnologie este parte a strategiei mondiale de manipulare a populaţiei.

La întrebarea privind cele mai importante îngrijorări faţă de 5G, 38% dintre cei chestionaţi au spus că există multe dezinformări/ştiri false, iar 22% că nu se cunoaşte impactul radiaţiilor telefoniei mobile asupra sănătăţii populaţiei.

17% au răspuns că autorităţile nu sunt suficient de precaute cu introducerea noii tehnologii.

În plus, 15% dintre intervievaţi cred că, în România, reţelele 5G vor radia mai puternic decât în alte state vest-europene, iar 14% susţin că în unele ţări implementarea 5G a fost suspendată/amânată.

Raportul ANCOM mai arată că 95% din totalul respondenţilor au afirmat că utilizează cel mai des în gospodărie telefonul mobil, urmat de computer/laptop (61%), router Wi-Fi (58%), televizoarele conectate la Internet (38%) şi tabletele (32%).

- Publicitate -

Peste 1.000 de camere de hotel noi vor fi disponibile în București până în 2027

Până în 2027 Bucureștiul ar putea avea aproximativ 1.000 de camere noi, reprezentând hoteluri pe toate segmentele, de la...

Salariile medii s-au triplat de la aderarea României la Uniunea Europeană

De la momentul aderării României la Uniunea Europeană, dar în special în ultimii 8 ani, salariile din România au...