All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

miercuri | 14 aprilie | 2021
-PUBLICITATE-

Majoritatea românilor cred că telefoanele mobile sunt surse de radiaţii

75% dintre români cred că telefoanele mobile reprezintă principalele surse de radiaţii, în timp ce 19% au spus că tehnologia 5G are efecte nocive asupra sănătăţii, arată un studiu ANCOM.

43% dintre români s-au declarat „deloc preocupaţi/îngrijoraţi” de posibilele efecte ale radiaţiilor asupra sănătăţii, iar 27% au spus că sunt „puţin preocupaţi” de acest aspect.

Doar 3% au menţionat că sunt foarte preocupaţi de faptul că radiaţiile le pot afecta sănătatea, 7% au afirmat că sunt destul de preocupaţi, în timp ce 18% s-au declarat preocupaţi.

Întrebaţi cum se protejează de radiaţii, 60% dintre cei chestionaţi susţin că nu fac aceste lucru, iar peste un sfert (26%) spun că încearcă să reducă timpul de utilizare efectivă a dispozitivelor.

16% încearcă să ţină aparatele la distanţă mai mare (de exemplu, utilizarea căştilor pentru a vorbi la telefon), iar 11% opresc pe timpul nopţii telefonul sau routerul Wi-Fi.

28% dintre români vor să utilizeze tehnologia 5G

Vorbind despre 5G, 62% din români au declarat că au cunoştinţă despre acest termen, în timp ce peste o treime (34%) nu cunosc informaţii despre această tehnologie.

55% au declarat că tehnologia 5G va aduce viteze foarte mari de internet, 40% dintre români au spus că aceasta va fi utilizată pe mai multe obiecte din jurul nostru, iar 25% că 5G va face viaţa mai uşoară.

În acest context, 28% dintre persoanele intervievate au menţionat că vor folosi tehnologia 5G în următorii 2-3 ani.

În schimb, 19% din totalul respondenţilor au afirmat că 5G are efecte nocive asupra sănătăţii, în timp ce 15% sunt de părere că noua tehnologie este parte a strategiei mondiale de manipulare a populaţiei.

La întrebarea privind cele mai importante îngrijorări faţă de 5G, 38% dintre cei chestionaţi au spus că există multe dezinformări/ştiri false, iar 22% că nu se cunoaşte impactul radiaţiilor telefoniei mobile asupra sănătăţii populaţiei.

17% au răspuns că autorităţile nu sunt suficient de precaute cu introducerea noii tehnologii.

În plus, 15% dintre intervievaţi cred că, în România, reţelele 5G vor radia mai puternic decât în alte state vest-europene, iar 14% susţin că în unele ţări implementarea 5G a fost suspendată/amânată.

Raportul ANCOM mai arată că 95% din totalul respondenţilor au afirmat că utilizează cel mai des în gospodărie telefonul mobil, urmat de computer/laptop (61%), router Wi-Fi (58%), televizoarele conectate la Internet (38%) şi tabletele (32%).

- PUBLICITATE -