Majoritatea angajaților sunt îngrijorați de modificările fiscale propuse de Guvern

În contextul măsurilor fiscale care vizează modificări de taxe și impozite propuse de Guvern pentru a acoperi deficitul bugetar, peste 60% dintre angajați se declară foarte îngrijorați de impactul negativ al acestora, conform unui sondaj Novel Research.

La nivel general, 7 din 10 angajați sunt îngrijorați de impactul măsurilor guvernamentale asupra puterii de cumpărare, iar aproape 8 din 10 angajați cred că noile măsuri vor avea efecte negative asupra evoluției prețurilor.

Se observă o majoritate semnificativă ce indică faptul că există preocupări legate de evoluția economiei și de capacitatea cetățenilor de a-și menține nivelul de trai.

Dintre toate modificările discutate de Guvern, măsurile ce privesc TVA-ul și creșterea taxării tichetelor de masă cu 10% sunt apreciate de o majoritate semnificativă (69% și 66%) cu impact negativ direct asupra angajatului.

O creștere a taxării tichetelor de masă este asociată de 38,1% dintre respondenți cu o valoare mai scăzută a acestui beneficiu în timp ce 26% se tem că nu vor mai primi tichete de masă de la angajatori.

Mai mult, 8 din 10 angajați consideră că statul român susține într-o măsură mică sau deloc mediul de afaceri. Lipsa de susținere percepută este un element de descurajare a antreprenoriatului.

CITEȘTE ȘI: România, locul 32 în clasamentul global PwC Paying Taxes

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Ultimele

HalfPrice ajunge la trei magazine în România, după deschiderea unității din București

Retailerul polonez HalfPrice a ajuns din această lună la trei unități pe plan local după ce a deschis cel...