Majoritatea angajaților sunt îngrijorați de modificările fiscale propuse de Guvern

În contextul măsurilor fiscale care vizează modificări de taxe și impozite propuse de Guvern pentru a acoperi deficitul bugetar, peste 60% dintre angajați se declară foarte îngrijorați de impactul negativ al acestora, conform unui sondaj Novel Research.

La nivel general, 7 din 10 angajați sunt îngrijorați de impactul măsurilor guvernamentale asupra puterii de cumpărare, iar aproape 8 din 10 angajați cred că noile măsuri vor avea efecte negative asupra evoluției prețurilor.

Se observă o majoritate semnificativă ce indică faptul că există preocupări legate de evoluția economiei și de capacitatea cetățenilor de a-și menține nivelul de trai.

Dintre toate modificările discutate de Guvern, măsurile ce privesc TVA-ul și creșterea taxării tichetelor de masă cu 10% sunt apreciate de o majoritate semnificativă (69% și 66%) cu impact negativ direct asupra angajatului.

O creștere a taxării tichetelor de masă este asociată de 38,1% dintre respondenți cu o valoare mai scăzută a acestui beneficiu în timp ce 26% se tem că nu vor mai primi tichete de masă de la angajatori.

Mai mult, 8 din 10 angajați consideră că statul român susține într-o măsură mică sau deloc mediul de afaceri. Lipsa de susținere percepută este un element de descurajare a antreprenoriatului.

CITEȘTE ȘI: România, locul 32 în clasamentul global PwC Paying Taxes

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

România va depăși 4,5 milioane mp spații de retail modern la final de 2024

În 2024, stocul de spații de retail modern va depăși 4,5 milioane de metri pătrați, cu mai mult de...

Platforma Hedepy a încheiat 2023 cu o investiție de 3,9 milioane de euro

Platforma de psihoterapie online care reunește sute de terapeuți din întreaga lume Hedepy, a finalizat la sfârșitul anului trecut...