Majoritatea angajaților români au suferit de burnout în ultimii cinci ani

  • 54% dintre angajați au suferit de mai multe episoade de burnout în ultimii cinci ani;
  • 22,5% dintre angajați au suferit de un moment de burnout în ultimii cinci ani;
  • Principalele cauze: volumul de muncă, cultura organizațională, managerul direct, lipsa concediilor;
  • 81% acuză companiile că nu îi ajuta să treacă peste burnout.

Aproximativ 76,5% dintre angajații români spun că au trecut prin cel puțin un episod de burnout în ultimii cinci ani, conform unui sondaj Undelucram.ro.

Astfel, 54% dintre angajații români spun au trecut prin mai multe episoade de burnout în ultimii cinci ani, iar 22,5% printr-un singur moment de epuizare generată de muncă.

În jur de 20% spun că nu stiu să identifice starea de burnout și doar 3% afirmă că nu au trecut prin astfel de momente.

Aproximativ, 32% dintre angajați spun că starea de burnout le-a fost cauzată de volumul foarte mare de muncă, 24,7% de cultura companiei și 24,2% de managerul cărora le raportau.

Angajatorii nu ajută cu nimic

81% dintre angajați declară că nu au primit ajutor din partea angajatorului pentru a trece peste această stare. Doar 5% au afirmat că au fost ajutați de compania în care lucrau.

Pe de altă parte, 43,7% dintre salariați spun că sunt încurajați de companie să își ia zile libere, iar 25,8% afirmă că nu există acțiuni concrete de informare despre importanța concediului.

Circa 19,3% nu sunt încurajați să își ia zile de odihnă, iar 12% nu se simt încurajați să își concediu pentru că nu are cine să-i înlocuiască.

Doar 42% dintre respondenți spun că se relaxează complet și închid tot ce ține de muncă atunci când sunt în vacanță, 39% se ocupă de urgențe, iar 18,5% își verifică e-mailul.

Aproximativ 60% dintre respondenți au fost în vacanță sau au de gând să facă acest lucru; 25,8% nu doresc să meargă în vacanță, iar restul de 13,4% sunt nehotărâți.

Înainte de pandemie, 71% dintre angajați mergeau în vacanță în fiecare an.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...