All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

-PUBLICITATE-

Macquarie finalizează achiziția activelor românești ale CEZ Group

Vânzarea activelor românești a fost încheiată între CEZ Group și australienii de la Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA).

Vânzarea include în total un număr de șapte companii românești, inclusiv rețeaua de distribuție a energiei electrice, furnizarea de electricitate și cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, de la Fântânele – Cogealac.

Tranzacția a fost aprobată de către Comisia Europeană, Direcția Generală de Concurență și de Consiliul Suprem de Apărare a Țării din România.

Șapte companii românești (Distribuție Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, CEZ Vânzare, TMK Hydroenergy Power și CEZ România) își schimbă astfel acționarul începând cu data de 31 martie 2021.

Cine este Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA)

MIRA este cel mai mare administrator de infrastructură la nivel internațional și este parte din Macquarie Group, aflat în top 10 companii din Australia.

MIRA este un investitor pe termen lung cu o experiență vastă în administrarea infrastructurii de energie electrică cu rol esențial la nivel mondial.

În prezent, australienii au în portofoliul său de investiții 12.5 GW în capacități de energie regenerabilă și 200.000 kilometri de rețele de distribuție a energiei electrice din Australia, Austria, Finlanda, Spania și SUA.   

Toate operațiunile și contractele CEZ vor rămâne valabile și neschimbate pentru clienți, angajați și parteneri de afaceri.

- PUBLICITATE -

TREBUIE SĂ CITEȘTI