Luton, Bergamo și Charleroi, aeroporturile de destinație pentru români în august

Prima săptămână din august este cea mai aglomerată pentru călătorii din România către alte destinații

Cele mai căutate aeroporturi de destinație pentru români în luna august sunt Luton, Bergamo și Bruxelles South Charleroi, iar cele mai multe anulări de până acum s-au înregistrat la Luton, Viena și Aeroportul Santorini.

Aeroportul Internațional Atena și cel din Gatwick sunt și ele pe lista aeroporturilor cu un număr ridicat de anulări, conform datelor furnizate de Kiwi.com.

Printre aeroporturile cu un număr scăzut de anulări se numără Zaragoza (Spania), Aeroportul Internațional Corfu (Grecia) și cel din Istanbul (Turcia). 

Datele Kiwi.com arată că prima săptămână din august este cea mai aglomerată pentru călătorii din România către alte destinații, cu o scădere de 24% pentru a doua săptămână și 40% pentru cea de-a treia.

Datele se pot schimba, având în vedere că 47% dintre români își cumpără biletele cu mai puțin de două săptămâni înainte, 11% cu 4-6 zile înainte de plecare, iar 19% cu doar 3 zile sau mai puțin înainte.

Între iunie și iulie 2022, Kiwi.com a înregistrat în România o rată a anulărilor din partea companiilor aeriene de 4,07%, față de 1.39% în lunile aprilie și mai, pe când în august aceasta este de 2,83%.

Până acum, pentru luna septembrie, companiile aeriene au o rată a anulărilor de 1,83% și o creștere voluntară a ratei anulărilor din partea pasagerilor până la 4,8% în iunie și iulie.

Până acum, pentru luna august, rata anulării voluntare a călătoriilor aeriene de către pasageri se situează la 2,17% și de 1,41% pentru luna septembrie.

CITEȘTE ȘI: Primele porți biometrice din România, funcționale la Aeroportul Otopeni

- publicitate -