Luna mai 2021 a fost a doua cea mai bună lună din istoria eJobs

Luna mai 2021 a fost cea mai bună lună a acestui an și a doua cea mai bună din istorie, după ianuarie 2020, pentru platforma eJobs.

Cu 33.000 de joburi noi, a fost marcat un salt de 23% față de luna aprilie, fapt datorat în principal măsurilor de relaxare și reluării încrederii angajatorilor în revenirea economică.

Totodată, 20.000 de noi candidați și-au făcut cont pe eJobs.ro, în timp ce numărul total de aplicări a ajuns la 1,1 milioane.

Vedem o intensificare a activității în sectoarele care au mers oricum bine în ultimul an, dar și o revenire a unor domenii care așteptau semnale de creștere economică, precum HoReCa. Ne aflăm în fața unei situații foarte similare cu realitatea din 2018, 2019: devine foarte greu să găsești candidați în piață, explică Roxana Drăghici, Head of Sales, eJobs

Din cele peste 33.000 de joburi nou apărute în luna mai, 87% au fost postate de angajatorii din România, 7,8% de cei din străinătate și 5,2% au fost joburi remote.

Germania și Olanda continuă să fie cei mai mari angajatori, însă locul al treilea este ocupat în luna mai de Spania, după o lungă perioadă în care numărul de oferte a fost limitat.

Din cele aproximativ 30.000 de joburi care au fost postate de către angajatorii din România, cele mai multe au vizat candidații din retail.

Sectorul de prestări servicii, industria alimentară și transport / logistică / import – export au fost următoarele cele mai mai active domenii în luna mai.

HoReCa reintră în top, cu aproape 3.000 de joburi noi, depășind domenii precum call-center / BPO, telecom și chiar IT.

- Publicitate -

Ultimele

Românii sunt mai puțin interesați să cumpere locuințe și se orientează spre închiriere

Ponderea celor care plănuiesc să achiziționeze o locuință în următoarele 12 luni a scăzut cu 8%, de la 45%...