Lucrezi de acasă? Iată cum poți amenaja un birou de lucru chiar și în cele mai mici spații

Dacă ești freelancer, ai un job part-time de acasă sau îți place să fii creativ în timpul liber, ai nevoie de un birou de lucru, pe care să-l amenajezi în intimitatea propriului cămin. 

Cu toate acestea, dacă te confrunți cu problema amenajării unui spațiu de dimensiuni reduse, lucrurile se complică. Nu te îngrijora! Avem pentru tine soluții simple și de efect, care te ajută să amenajezi un birou de lucru chiar și în cele mai mici spații. Află care sunt acestea, din rândurile de mai jos!

În ce loc poți să amplasezi biroul?

Chiar dacă nu dispui de o cameră goală în casa ta, unde îți poți amenaja biroul, nu înseamnă că nu te poți bucura de un spațiu util de lucru. Astfel, nu rămâne decât să creezi un colț în care să instalezi biroul și să optimizezi spațiul, pentru ore productive de muncă. Este important ca lucrurile din jur să nu reprezinte nicio piedică, indiferent dacă este vorba despre scaune, documente sau cablurile de internet. 

Primul pas constă în realizarea listei cu toate lucrurile de care ai nevoie: documente, telefon, imprimantă, laptop sau monitor, care te vor ajuta să-ți dai seama cât de mare trebuie să fie biroul. Pe cât posibil, încearcă să delimitezi biroul de restul casei, pentru a avea o productivitate maximă.

Poți amenaja biroul și într-un balcon închis, indiferent dacă acesta este integrat sau nu în living. Avantajul amenajării biroului în balcon este acela că poți beneficia de lumină naturală, care te ajută să lucrezi cu spor. Totodată, poți amenaja biroul și în living, lângă o fereastră sau îl poți așeza în spatele unei canapele, pentru delimitarea corectă a spațiului. 

Numeroase persoane aleg să-și amenajeze biroul direct în dormitor, chiar dacă aceasta este o cameră destinată exclusiv odihnei. Dacă această idee este pe gustul tău, alege un colț cât mai retras, de preferat cu spatele la pat, unde poți să plasezi biroul de lucru. Găsești birouri de la 189 de lei, în funcție de materialul și designul preferat, care să se integreze cât mai bine in decor.

Cum amenajezi biroul de acasă?

Nu lucra înghesuit! Chiar dacă spațiul nu îți este cel mai bun prieten, trebuie să amenajezi un loc ușor de utilizat și accesibil, deoarece vei petrece la birou ore prețioase, muncind. De aceea, amplasează obiectele de mobilier pe care le folosești cel mai des în apropierea scaunului de birou. Dacă spațiul îți permite, alege un birou modular, cu sertare și rafturi, care să cuprindă elemente de mobilier pentru dormitor și birou. Nu uita nici de coșul de gunoi pe care să-l plasezi în apropierea biroului și ia în calcul o lampă de birou, care îți va fi de folos pe timpul serii.

Ca să te bucuri de un confort cât mai mare, trebuie să respecți și cele mai simple reguli de ergonomie. Astfel, ține cont de modul în care îți sprijini brațele atunci când te așezi și de felul în care sunt situate tastatura și ecranul. Tastatura trebuie să fie poziționată astfel încât brațele să fie paralele cu podeaua, iar monitorul să fie plasat la o distanță considerabilă, pentru a nu-ți obosi ochii. Optează pentru un scaun de birou ergonomic și suficient de flexibil, astfel încât să-ți ofere o poziție ideală de lucru. În ceea ce privește blatul de lucru al biroului, acesta trebuie să-ți permită libertate de desfășurare, indiferent dacă scrii, citești sau realizezi niște schițe. Alege un birou suficient de înalt încât să se adapteze corpului tău și poziției ideale la calculator, cu o lungime cel puțin egală cu cea a brațelor.

În amenajarea unui birou într-un spațiu mic, foarte importantă este și alegerea culorilor potrivite, care să te ajute să te concentrezi. Pentru pereți sunt recomandate nuanțele pastelate și deschise, care să lumineze încăperea. Dacă nuanțele vii sunt cele care te umplu de energie, alege verde sau albastru, pe care le poți folosi pentru cel puțin un perete.

Folosește un mobilier cu design multifuncțional, care te ajută să-ți organizezi lucrurile și să crești productivitatea. Nu uita să profiți de tot spațiul de care dispui și să depozitezi cât mai multe lucruri pe verticală, pentru a salva spațiu!

- Publicitate -

Kaufland lansează E-Mobility, o platformă pentru încărcarea mașinilor electrice

Kaufland lansează E-Mobility, platforma prin care posesorii Kaufland Card cu mașini electrice au posibilitatea de a-și încărca autoturismul la...

Cum poți obține profit într-un timp scurt atunci când investești pe bursă

În general, investițiile pe piața bursieră sunt asociate cu perspective de câștig pe termen lung, însă trebuie să știi...