Londra, Milano, Roma și Viena, orașele europene preferate de turiștii români

Numărul total de rezervări de vacanțe din această vară depășește cu 70% nivelul de anul trecut

Londra, Milano, Roma, Viena și Bruxelles sunt principalele cinci orașe în care românii și-au rezervat călătorii pentru anul acesta, conform platformei Kiwi.com. În top urmează Paris, Dublin sau Barcelona. 

Italia, Regatul Unit, Spania, Grecia și Franța sunt în top 5 cele mai vizitate țări anul acesta, călătorii optând și pentru Germania, Austria sau Belgia.

Comparativ cu anul trecut, costul mediu al unui bilet de avion a crescut cu 7%, dar suma este cu 5,8% mai mică decât în 2019. În plus, costul unui bilet depinde de durata zborurilor. 

Majoritatea românilor își rezervă vacanțele în avans și preferă city-break

Mai exact, 37% dintre călători își rezervă vacanțele de la 3 săptămâni până la 2 luni înainte. 14% dintre ei preferă să rezerve între 2 și 4 luni în avans, pe când alți 14% își programează concediile cu o săptămână sau două înainte.

Pe de altă parte, 8% fac rezervări cu 4-6 zile înainte, iar 13% preferă rezervările last minute și achiziționează bilete cu 3 zile, sau chiar mai puțin înainte de plecare.

Românii sunt mari fani ai experiențelor de tip city break, având în vedere că 74% dintre ei stau până la 3 zile la destinație.

Alți 12% preferă vacanțe de la 4 până la 6 zile, în timp ce 12% petrec de la una la două săptămâni în destinațiile alese. 

CITEȘTE ȘI: Aproape 3 din 4 europeni vor să călătorească până la sfârșitul lui septembrie

- publicitate -