Loginro, platforma care atrage specialiștii IT români plecați în străinătate

Loginro își propune să conecteze angajatori și talente în IT în jurul unor oportunități de carieră și să creeze un network relevant și funcțional pentru industria de IT locală.

România are un deficit de 15.000 de specialiști în tehnologie în fiecare an, în contextul în care 40.000 de profesioniști activează în diaspora și 140.000 în țară.

În ultimii 20 de ani, 26% din profesioniștii în IT au plecat din România, dar 1 din 4 își dorește să se întoarcă, conform unui survey intern organizat în luna mai, 2020.

Platforma va funcționa nu doar ca un agregator de joburi în IT, ci ca un portal de promovare pentru România din punctul de vedere al rezervorului de talente.

Loginro aduce în același loc oportunități de carieră relevante, de la companii de software de calitate, împreună cu detalii despre proiectele pe care le dezvoltă.

Printre companiile care s-au alăturat proiectului se numără Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, Siemens Romania R&D, DB Global Technology și LSEG Romania (în calitate de parteneri).

BCR, Edenred Digital Center, eMag, Fortech, Garmin, ING Tech Romania, Molson Coors GBS, msg Romania, Orange Services, Systematic s-au alăturat în calitate de sponsori.

- publicitate -