LOFT Green Apartments a câștigat premiul pentru arhitectură Big SEE 2022

Trending

Proiectul rezidențial LOFT Green Apartments a câștigat premiul pentru arhitectură 2022 în competiția destinată țărilor din Sud-Estul Europei.

Jurații au decis că arhitectura deosebită în formă romboidală și inovația implementată în cele trei imobile merită apreciere.

Tema de anul acesta a competiției Big SEE a fost protejarea mediului înconjurător cu imobile construite din materiale sustenabile (în special lemn) și clădiri eficiente energetic.

Complexul LOFT Green Apartments cuprinde trei imobile cu un regim mic de înălțime D+P+4E, fiind situat în nordul capitalei, în Mogoșoaia.

Arhitectul Maxim Calujac a gândit un concept unic pentru acest proiect, astfel încât locatarii să exploreze un stil de viață sănătos, într-un ambient intim, aproape de natură.

Astfel, fiecare bloc din cadrul complexului a fost construit pentru a reduce la minimum impactul asupra mediului înconjurător.

În designul interior s-a utilizat stilul soft loft (care cuprinde cărămidă și beton) cu materiale sustenabile și durabile (fără mentenanță).

La exterior, pentru fațadă s-a decis folosirea unei izolații cu spumă poliuretanică, material 100% reciclabil și placarea cu lemn.

Cele trei blocuri din cadrul complexului sunt dotate cu pompe de căldură geotermice pentru asigurarea agentului termic și a apei calde.

Pompele de căldură au zero emisii de carbon, fiind singurul ansamblu rezidențial de blocuri neracordat la gaze.

CITEȘTE ȘI: Vânzările LOFT green apartments s-au dublat în ultimele șase luni

- Publicitate -

Ultimele

Rata de adoptare a vehiculelor electrice în România a ajuns la 9%

Rata de adoptare a vehiculelor electrice în România a urcat vertiginos până la 9% în 2022, marcând o creștere...

Trebuie să citești