Livrări record de proiecte de retail în orașele cu mai puțin de 100.000 de locuitori

Livrările de proiecte noi de retail în orașele cu mai puțin de 100.000 de locuitori sunt la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, chiar dacă în prima jumătate a anului au fost puține inaugurări de centre comerciale.

A doua jumătate a anului se anunță a fi foarte activă, cu aproximativ 260.000 metri pătrați anunțați spre livrare până la finalul anului, majoritatea în orașe mici și mijlocii, conform datelor Colliers.

Viitorul mall Promenada Craiova dezvoltat de NEPI Rockcastle, cu o suprafață de aproximativ 64.000 metri pătrați, este cel mai mare proiect livrat în România de la deschiderea ParkLake în 2016.

Rata de neocupare este relativ scăzută sau practic inexistentă în majoritatea proiectelor de retail, cele mai active magazine fiind conceptele de tip discount și mass market, care oferă produse la prețuri accesibile.

În perspectivă, majoritatea noilor proiecte așteptate in urmatoarea perioada vor fi în orașele unde nu exista alte centre de retail sau în noile suburbii ale orașelor mari, in zone cu un numar mare de locuitori.

CITEȘTE ȘI: Magazin cash&carry de 9.200 mp în cadrul Doraly Expo Market

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Ultimele

4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu și jumătate cred că este ok

Un procent 39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor,...