All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

sâmbătă | 23 ianuarie | 2021
1.7 C
București

Livrări record de locuințe noi în Cluj-Napoca, Sibiu şi Oradea

Cluj-Napoca, Sibiu şi Oradea au înregistrat noi recorduri absolute în ceea ce priveşte livrările de noi locuinţe, arată datele companiei de consultanţă imobiliară SVN România.

7.557 de locuinţe au fost finalizate în 2019 în Cluj-Napoca şi în împrejurimi, în creştere cu 6% comparativ cu anul anterior, un nou record. Peste 55% dintre acestea au fost finalizate în proiecte rezidenţiale amplasate în aria administrativă a oraşului.

Numărul de tranzacţii cu imobile încheiate în Cluj în primele şapte luni din 2020 a crescut cu 25,5% comparativ cu primele şapte luni din 2019, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Sibiu, a doua piață ca mărime din Transilvania

Calculele SVN Romania arată că aproape 2.700 de locuinţe au fost predate anul trecut în oraş şi împrejurimi, cu 18,2% mai multe comparativ cu anul anterior.

Sibiu este singura piaţă rezidenţială regională semnificativă în care numărul de unităţi locative livrate în oraş este depăşit de cel din suburbii, Şelimbăr şi Cisnădie atrăgând, fiecare în parte, livrarea anuală a aproximativ 1.000 de noi locuinţe.

Numărul de tranzacţii încheiate în primele şapte luni din 2020 în Sibiu a fost cu 24,5% mai mare faţă de rezultatul înregistrat în perioada similară din 2019, potrivit datelor ANCPI.

În Oradea s-a dublat numărul de locuințe livrate

În Oradea nivelul de locuinţe livrate în 2019 s-a dublat practic comparativ cu anul anterior, până la 2.161 de locuinţe potrivit calculelor SVN Romania.

Totuși, primele şapte luni din 2020 au adus o reducere cu 5,7% a numărului de tranzacţii încheiate în Bihor comparativ cu perioada similară din 2019.

Alba Iulia și Târgu Mureș, sub pragul de 1.000 de locuințe noi livrate anual

Alba Iulia şi Târgu Mureş reprezintă singurele oraşe din Transilvania în care sunt livrate anual între 500 şi 1.000 de noi locuinţe.

Alba Iulia a înregistrat cea mai puternică dezvoltare din acest punct de vedere, cu o creştere de 85% a numărului de noi locuinţe predate în 2019, un nou record local.

- PUBLICITATE -