Litoralul românesc a primit peste 60.000 de turiști de Rusalii

În acest an, litoralul românesc a primit cu ocazia mini-vacanței de Rusalii peste 60.000 de turiști, conform datelor ANAT.

Cifra este mult mai mare comparativ cu minivacanța de Rusalii de anul trecut, când pe litoral au fost doar 10.000 de turiști, în contextul unui 2021 dominat încă de restricții și de temeri.

Minivacanța de Rusalii reprezintă încă un pas foarte important de revenire la normalitate a turismului românesc și marchează deschiderea sezonului estival.

Estimările ANAT sunt că pe litoralul românesc s-au cheltuit, în perioada 10-13 iunie, circa 150 milioane de lei. Cele mai aglomerate stațiuni au fost Mamaia, Eforie Nord, Venus și Vama Veche.

Mai mult, și în Delta Dunării multe hoteluri și pensiuni au avut un grad de ocupare de peste 90%, găzduind mii de turiști.

Românii au mai optat și pentru zonele de turism rural (Bran-Moieciu, Apuseni, nordul Olteniei, Maramureș, Bucovina), turism montan (Predeal, Poiana Brașov, Sinaia) dar și pentru stațiuni balneare.

ANAT estimează că un număr de circa 50.000 de români și-au petrecut minivacanța în celelalte zone turistice ale României, cu excepția litoralului.

De asemenea, peste 20.000 de turiști români au fost pe litoralul bulgăresc, 15.000 în Grecia (în special Halkidiki, Paralia Katerini, Thassos) și circa 5.000 în Turcia (Bodrum, Kușadasi, Antalya).

CITEȘTE ȘI: 35% dintre turiștii români își petrec vacanța în destinații exotice

- publicitate -