Lipsa forței de muncă din România accelerează automatizarea și digitalizarea

Trending

Lipsa forței de muncă este principalul factor care determină automatizarea fluxurilor și proceselor de lucru în organizațiile din România, arată DigiSinergy.

Companiile locale sunt, astfel, motivate să compenseze deficitul de resurse umane, fiind mai puțin interesate de inovație și digitalizare în sine.   

Fac excepție noile generații de antreprenori români, care își doresc să se alinieze standardelor internaționale la nivel de management operațional.

Rata de creștere a digitalizării în România este mult sub media altor piețe, principalul factor fiind rezistența la schimbare a mediului de business local.

Acest lucru aduce un risc suplimentar de a crește diferențele între România și alte piețe, într-un moment de transformare digitală la nivel global.

Tendințe în digitalizarea companiilor românești

Adopția soluțiilor integrate pentru managementul IMM-urilor este, însă, una dintre principalele tendințe din sfera digitalizării mediului local de business.

Într-un interval de 5-10 ani, soluțiile software integrate de automatizare vor ajunge la un cost de implementare și utilizare accesibil oricărei companii, indiferent de dimensiune.

În prezent, o companie care automatizează prelucrarea documentelor contabile, fluxul de numerar, monitorizarea stocurilor și generarea de comenzi are costuri inițiale de 2.000-5.000 de euro, pe care le poate recupera în 3-12 luni.

- Publicitate -

Ultimele

Rata de adoptare a vehiculelor electrice în România a ajuns la 9%

Rata de adoptare a vehiculelor electrice în România a urcat vertiginos până la 9% în 2022, marcând o creștere...

Trebuie să citești