Lime atinge pragul de 100 milioane de călătorii

Lime a anunţat că utilizatorii săi au depăşit 100 milioane de călătorii, o premieră mondială pentru o platformă de micromobilitate. Rezultatul este cu atât mai impresionant cu cât pragul a fost atins în mai puţin de şase luni de la înregistrarea cifrei de 50 milioane în aprilie 2019.

Compania, lansată în septembrie 2017, deserveşte în prezent peste 120 de oraşe din întreaga lume, în peste 30 de ţări de pe cinci continente şi îşi propune să reinventeze viaţa urbană prin acest fenomen al mobilităţii.

Conform datelor companiei, una din patru călătorii cu Lime înlocuieşte o deplasare cu maşina, ceea ce înseamnă că utilizatorii Lime sunt direct responsabili de evitarea a peste 40 de milioane de kilometri parcurşi cu maşina, respectiv peste 50 de călătorii până pe Lună şi înapoi.

Utilizatorii care au apelat la Lime au prevenit arderea a 4,5 milioane litri de carburant, astfel încât 9 mii de tone de emisii de carbon nu au mai ajuns în atmosferă, evitându-se o poluare care contribuie semnificativ la schimbările climatice.

Lime s-a lansat în Bucureşti la sfârşitul lunii mai 2019 cu o flotă de aproximativ o mie de trotinete electrice. Furnizorul a înregistrat sute de mii de călătorii în primele luni de trafic în Bucureşti, dintre care peste 100.000 de călătorii efectuate în locul utilizării automobilelor, conform rezultatelor unui studiu recent realizat în rândul utilizatorilor de către Lime Bucureşti.

În paralel cu dezvoltare afacerii, Lime colaborează cu oficialităţile municipale şi liderii comunitari a căror viziune este aceea de a crea infrastructuri fără maşini, cum ar fi benzi dedicate bicicliştilor, piste multifuncţionale şi un transport public mai accesibil.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Ultimele

Românii sunt mai puțin interesați să cumpere locuințe și se orientează spre închiriere

Ponderea celor care plănuiesc să achiziționeze o locuință în următoarele 12 luni a scăzut cu 8%, de la 45%...