Lidl și clienții săi donează 1.300.000 lei pentru Teach for Romania

Pentru fiecare articol din oferta de rechizite Școala în coolori vesele achiziționat în perioada 19 august – 1 septembrie, Lidl a donat 1 leu către programul Teach for Romania. Această sumă va ajuta cadrele didactice înscrise în programul pe care Lidl îl sprijină pentru al treilea an consecutiv să își continue misiunea de a-i îndruma și educa pe cei peste 3000 de copii beneficiari proveniți din medii vulnerabile.

Conform statisticilor Unicef și ISE (Institutul de Științe ale Educației), în România, între 38% și 40% dintre elevii români de 15 ani au avut rezultate slabe la citire, matematică și știință. Programul Teach for Romania își propune să contribuie la dezvoltarea unui sistem educațional egal pentru toți elevii, în care copiii au aceleași oportunități și perspective pentru viitor.

Anul acesta, suma finală care va ajunge la beneficiari este de 1.300.000 de lei, contribuind la pregătirea cadrelor didactice prin programe și traininguri realizate de profesioniști în pedagogie și leadership.

„Ca in fiecare an, le suntem recunoscători clienților noștri pentru susținerea acestui program, care își propune să sprijine educația egală și de calitate în România. Credem cu tărie în misiunea echipei Teach for Romania pentru că știm cu toții cât de important este să ai dascăli  care să îți ofere îndrumare și să îți arate că există oportunități și perspective indiferent unde mergi la școală”, a spus Cristina Hanganu, Director de Comunicare și CSR Lidl România.

„Pentru al treilea an consecutiv, Lidl este unul din promotorii și susținătorii noștri, fiind un exemplu de colaborare solidă. Iar oportunitatea de a lucra împreună pe termen lung ne dă siguranță, fapt pentru care cu ajutorul lor și al sponsorilor noștri ne propunem să ne extindem din ce în ce mai mult aria de prezență, astfel încât să oferim acces la educație de calitate și implicit noi oportunități de viață pentru aproape zece mii de copii aflați în zonele vulnerabile. Povestea Teach for Romania continuă, dar ea poate fi spusă doar datorită celor care au încredere în noi și ne susțin”, spune Iulia Pielmuș, CEO Teach for Romania.

De la demararea parteneriatului strategic dintre Lidl si Teach for Romania, din 2016 și până în prezent, incluzând suma de anul acesta, Lidl împreună cu clienții săi au sprijinit organizația cu peste 3.660.000 de lei, susținând cadrele didactice în misiunea lor de a îmbunătăți calitatea educației.

Astfel, elevii din program beneficiază de ore de literatură și matematică, cursuri de dezvoltare de abilități socio-emoționale, învață cum să aibă o gândire critică, cum să socializeze și să comunice.

- Publicitate -

Românii au comandat cu livrare la locație peste 10.000 de burgeri pe zi în 2023

Cu o creștere de peste 15% față de 2022, burgerii rămân în topul preferințelor culinare comandate de români cu...

The first full autonomous PENNY store in the world is open in Bucharest

PENNY opened on May 29, 2024, in Bucharest, the first full autonomous store in its network, where articles are...