Lidl, profit net de peste 1 miliard de lei în 2022 la nivel local

Retailerul a realizat investiții de peste 1,6 miliarde de lei și a plătit taxe și impozite de peste 1,3 miliarde de lei

Lidl România a înregistrat o cifră de afaceri netă de peste 18,5 miliarde de lei și un profit net de aproximativ 1 miliard de lei, în anul 2022.

Rata de profitabilitate pentru anul calendaristic 2022 este în scădere față de anul anterior, când cifra de afaceri a fost de 15 miliarde lei, iar profitul net de aproape 900 milioane de lei.

Companiile Lidl din România (Lidl Discount SRL, Lidl România SCS, Lidl România SRL și Lidl Imobiliare Management SCS) au investit peste 1,6 miliarde de lei și a plătit taxe și impozite de peste 1,3 miliarde de lei.

În plus, în același an calendaristic, Lidl a direcționat către bugetul de stat peste 447 milioane lei în contribuții și impozite pentru cei peste 10.000 de angajați și peste 80 milioane de lei la fondul de mediu.

Odată cu inaugurările de noi magazine pe perioada anului calendaristic 2022, dar și prin inaugurarea depozitului din comuna Fundeni, județul Călărași, Lidl a creat aproape 1.000 de noi locuri de muncă la nivel național.

Peste 450 de furnizori români pentru Lidl

În anul calendaristic 2022, retailerul a avut în sortimentul permanent peste 3.500 de produse dezvoltate cu furnizori locali și peste 100.000 de tone de legume și fructe românești disponibile la raft.

De altfel, compania a lucrat cu peste 450 de furnizori români pentru sortimentul permanent. Totodată, în cursul aceluiași an calendaristic, Lidl a colaborat cu peste 2.500 de furnizori locali de bunuri și servicii.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Școala de Carte și Meserii Lidl pentru absolvenții de gimnaziu

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...