Lidl obține certificarea BREEAM pentru un magazin din București

Cu un scor de 99,1%, Lidl obține certificarea BREEAM Outstanding pentru magazinul din București, de pe Strada Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu, Nr. 58A.

Clădirea se clasează pe primul loc în lume, fiind, în același timp,  magazinul cu cel mai mare punctaj obținut la nivel mondial și primul din România care obține acest nivel de certificare. Clădirea a fost proiectată, la cererea Lidl, de Square BAU și construită de Skanska România.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) este cel mai recunoscut standard de sustenabilitate și eficiență în domeniu, prin care este măsurat impactul clădirilor asupra mediului.

Această certificare evaluează gradul de sustenabilitate într-o serie de categorii care iau în calcul de la aspecte de eficiență energetică și consum de energie, până la impactul asupra mediului. Certificarea este realizată de către evaluatori independenți, care acordă un calificativ în funcție de punctajul obținut, cel mai mare grad fiind Outstanding.  

Dintre toate criteriile de sustenabilitate evaluate, magazinul Lidl din București a obținut punctaj maxim la managementul șantierului și al construcției, supervizat și executat de Skanska Construction România, precum și la managementul consumului responsabil de apă și la consumul responsabil de materiale folosite.

De asemenea, clădirea a obținut un scor foarte bun la eficiența energetică, secțiunea  transport și cea a managementului deșeurilor, rezultate din procesul de construcție.

S-a pus accent deosebit pe calitatea mediului interior și a confortului ocupanților clădirii, luând în considerare atât confortul termic, cât și cel vizual, olfactiv sau acustic.

„Suntem mândri că am obținut certificarea BREEAM Outstanding, cel mai înalt standard de sustenabilitate în domeniul construcțiilor, pentru unul dintre magazinele noastre. Angajamentul Lidl de a investi sustenabil și de a construi responsabil, în linie cu cele mai înalte standarde de calitate în construcţie, de protejare a mediului şi de eficienţă energetică, este recunoscut încă o dată prin această certificare”, a spus Frank Wagner, CEO al Lidl România.

- Publicitate -

7 din 10 români cred că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online

7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional,...

Lidl deschide un nou magazin în orașul Sânnicolau Mare, județul Timiș

Lidl deschide un magazin în Sânnicolau Mare, județul Timiș, pe data de 15 aprilie. Acesta este situat pe Calea...