Lidl extinde flota de camioane electrice din România și instalează o stație de încărcare

În vara anului trecut, Lidl și Blue River au efectuat primul transport de marfă cu un camion 100% electric din România, marca Scania. La scurt timp, alte două camioane 100% electrice Mercedes-Benz Trucks și Volvo Trucks au intrat în flota de transport.

În acest sens, Mercedes-Benz Trucks & Buses a livrat în ianuarie primul camion electric eActros din România. Este un camion ce poate parcurge distanțe de până la 400 km și este prevăzut cu agenți de răcire care asigură o temperatură optimă chiar și pentru produsele sensibile termic.

Volvo Trucks a livrat primele camioane electrice la începutul lunii februarie. Autotractorul Volvo FH Electric 4×2 are o capacitate totală de 540 kW și poate susține o autonomie în sarcină de până la 300 km per încărcare.

Noile camioane electrice eActros și Volvo FH, precum și camionul Scania P25 B6x2*4 BEV, lansat anul trecut în luna iulie, sunt folosite pentru livrarea produselor către magazinele Lidl din București și împrejurimi.

Retailerul a montat și prima stație de încărcare electrică fast charge a camioanelor, dar și prima stație CNG, ambele situate în cadrul depozitului logistic Lidl din comuna Fundeni, județul Călărași.

Stația de încărcare electrică funcționează cu energie provenită de la cele 2650 de panouri solare montate pe acoperișul depozitului și poate alimenta simultan două camioane electrice.

În ceea ce privește stația CNG, aceasta alimentează cele 14 camioane ale Lild ce funcționează pe CNG (gaz natural comprimat) și va putea fi folosită exclusiv de camioanele partenerilor care transportă marfă pentru retailer.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Lidl recomandă utilizarea serviciului de emitere online a facturilor

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...