Lidl construiește un centru logistic la Lugoj

Lidl continuă investițiile în România prin construirea celui mai modern și ecologic centru logistic, cel de-al patrulea din portofoliul companiei.

Depozitul reprezintă o investiție de peste 20 de milioane de euro și va fi construit în colaborare cu firma românească de construcții Bog’Art după cele mai noi standarde de sustenabilitate. Noul sediu regional va fi situat pe Strada Timișoarei, în Lugoj, având o suprafață construită totală de peste 45.000 m2 și o suprafață a terenului de 140.000 m2.

Un factor important în alegerea locației l-a constituit proximitatea față de autostrăzile A1 și A6, logistica fiind unul dintre elementele cheie în strategia de dezvoltare a rețelei de magazine. Acest depozit va gestiona și asigura transportul produselor către magazinele din zona
de Sud-Vest a țării, permițând astfel o aprovizionare optimizată a acestora.

 „Ritmul rapid de extindere a companiei și necesitatea aprovizionării zonei de Sud-Vest a României au impus dezvoltarea acestui proiect pentru care am ales serviciile unei firme românești, cu expertiză în construcții de o asemenea anvergură. Ne dorim să construim o clădire sustenabilă, în care să implementăm cele mai noi și performante tehnologii care să încadreze noul sediu logistic în standardele europene,” a declarat Sergiu Fală, Director Național de Expansiune și Servicii Centrale, membru în Consiliul de Conducere Lidl România.

În cadrul procesului de execuție vor fi implementate soluții și tehnologii moderne ce depășesc standardele actuale de eficiență energetică. Toate acestea au ca scop obținerea unei clădiri sustenabile prin reducerea consumului de energie, a emisiilor, amprentei de CO2 și, implicit, a impactului asupra mediului înconjurător. Pentru măsurarea performanțelor proiectului se va utiliza sistemul britanic de evaluare a clădirilor sustenabile BREEAM, care este în prezent cea mai utilizată metodă de evaluare a impactului clădirilor asupra mediului.

Este un proiect complex, din care ne-am dorit să facem parte, în special pentru că reprezintă o provocare în materie de soluții constructive, termen de execuție și tehnologii noi. Avem o experiență vastă în domeniul construcțiilor și ne simțim onorați de încrederea acordată de reprezentanții Lidl, care au decis atribuirea acestui contract,” a declarat Sorin Greu, Directorul General al companiei de construcții Bog’art.

Odată finalizat, acest centru va duce la crearea a aproximativ 100 de noi locuri de muncă  și va atrage noi oportunități pentru dezvoltarea comercială a serviciilor adiacente oferite în zonă. În acest fel, Lidl contribuie la economia locală a municipiului.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...