Lidl construiește la Roman cel de-al cincilea centru logistic

Lidl construiește un nou centru logistic, în conformitate cu cele mai noi standarde în sustenabilitate. Depozitul va fi construit în colaborare cu o firmă românească și va asigura aprovizionarea rețelei de magazine Lidl din zona Moldovei, fiind un punct logistic extrem de important pentru eficientizarea procesului de distribuție în zona de est a țării.

Noul sediu regional va fi situat în localitatea Cordun, în imediata apropiere a orașului Roman.  Depozitul va avea o suprafață construită totală de 44.960,00 mp, pe o suprafață a terenului de 132.000 mp și va deservi 50 de magazine Lidl din zona de est a țării. Un factor important în alegerea locației l-a constituit proximitatea față de drumul european E85, ce permite eficientizarea proceselor de aprovizionare și, astfel, menținerea distanței medii de transport a produselor către magazine, sub 150 de kilometri.

„Angajamentul pe care îl avem, încă de la intrarea pe piața din România, față de mediul înconjurător este un factor care ne ghidează în toate operațiunile de business. Depozitul de la Roman, ca de-altfel toate clădirile noastre noi, este gândit să fie o clădire sustenabilă, începând cu alegerea amplasării, ce permite eficientizarea logisticii, până la tehnologiile care vor fi folosite în timpul construcției și la cele care vor fi implementate în activitățile de zi cu zi, odată ce va deveni funcțional.” a declarat Frank Wagner, Președintele Consiliului de Conducere Lidl România.

Deschiderea noului centru logistic va reprezenta o contribuție importantă la dezvoltarea economică a comunității locale, prin crearea a peste 200 de noi locuri de muncă, pentru toate nivelurile de pregătire profesională: de la persoane cu studii superioare, în zona administrativă, până la personal necalificat, în zona operativă.

Fiecare angajat al depozitului din Roman va beneficia de o perioadă de școlarizare în unul dintre celelalte patru centre logistice Lidl din Chiajna, Nedelea, Iernut sau Lugoj și se vor perfecționa în implementarea corectă a standardelor de calitate pentru care Lidl este recunoscut la nivel internațional. Cel mai mic salariu va fi de 2.315 lei brut, sumă care include și bonurile de masă. În plus, angajații vor avea la dispoziție și alte beneficii, precum asigurare medicală privată gratuită, cursuri de perfecționare și programe de dezvoltare profesională.

În linie cu demersurile sale de sustenabilitate, Lidl investește continuu în standardele condițiilor de lucru, astfel că, centrul logistic de la Roman va dispune de o multitudine de facilități destinate angajaților și partenerilor săi, precum șoferii camioanelor care transportă marfă.

Asemenea centrului logistic inaugurat anul trecut în Lugoj, depozitul va beneficia de vestiare speciale pentru angajați, precum și de o sală de mese cu o suprafață de aproximativ 138 mp, cu o terasă exterioară de 100 mp, unde angajații se pot relaxa și lua prânzul. În plus, pentru promovarea unui stil de viață sănătos în rândul angajaților săi, Lidl va amenaja în curtea interioară a depozitului un teren de sport, cu o suprafață de 1125 mp, cu toate dotările standard, funcțional 24 de ore din 24.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...