Lidl a inaugurat un centru logistic la Lugoj

267
centru logistic lidl

Lidl a inaugurat la Lugoj primul centru logistic din zona de vest a tarii.

În luna noiembrie a început activitatea în cadrul celui de-al patrulea depozit Lidl din România, care va asigura distribuția produselor în aproximativ 45 de magazine din zona de sud-vest a țării.

Construit în colaborare cu firma românească Bog’Art, după cele mai noi standarde de sustenabilitate, centrul logistic reprezintă o investiție de peste 20 de milioane de euro.

Cu o suprafață construită de peste 45.000 m2 și o arie a terenului de 160.000 m2, noul centru logistic este situat în Lugoj, pe Strada Timișorii, nr. 161. Cel de-al patrulea depozit din portofoliul companiei este cel mai modern din punctul de vedere al tehnologiilor folosite în construcție, dar și al instrumentelor de operare oferite angajaților.

Construirea centrului logistic din Lugoj a venit ca o evoluție firească, datorată ritmului rapid de dezvoltare a rețelei Lidl. Un factor important în alegerea terenului a fost proximitatea față de autostrăzile A1 și A6, lucru care ne permite optimizarea traseelor autovehiculelor de transport și, implicit, ne ajută să reducem impactul asupra mediului, a declarat Claudiu Riza, Director de Expansiune în cadrul Lidl România.

Centrul logistic este eficient energetic

Pentru construcția acestui centru logistic au fost folosite soluții și tehnologii moderne, care asigură standarde înalte de eficiență energetică. Pe lângă betonul concasat, provenit din demolări, în realizarea depozitului s-au folosit atât materiale reciclate, cât și materiale reciclabile. În plus față de procesul de construcție orientat spre sustenabilitate, clădirea în sine se remarcă prin consumul scăzut de energie necesară funcționării, emisii și amprentă de CO2 reduse și, implicit, printr-un impact mult diminuat asupra mediului înconjurător.

Ne-am dorit să facem parte din acest proiect pentru că a fost o provocare în ceea ce privește soluțiile de construcție, termenul de execuție și tehnologiile noi. Pe lângă materialele folosite în timpul construcției depozitului, am implementat proceduri de protecție a mediului, reducând cantitatea de deșeuri generate pe șantier cu 75%. Totodată, sistemul de încălzire a clădirii a fost proiectat astfel încât să reducă cu 50% consumul de energie, prin reutilizarea căldurii recuperate de la instalația frigorifică”, a declarat Sorin Greu, Directorul General al companiei de construcții Bog’Art.

Deschiderea centrului logistic din Lugoj a dus la crearea a peste 200 de locuri de muncă și atrage noi oportunități pentru dezvoltarea unor servicii adiacente oferite în zonă. Din dorința de a le oferi angajaților confortul necesar și un mediu de lucru optim, în incinta centrului logistic au fost construite o cantină, săli pentru întâlniri, vestiare, și, nu în ultimul rând, un teren de fotbal. Totodată, șoferii TIR-urilor de transport beneficiază de facilități speciale în intervalul de predare-primire a produselor. Astfel, aceștia se pot bucura de o zonă special creată pentru ei, unde au la dispoziție automate de sandvișuri și cafea.

Depozitul va facilita fluxul de aprovizionare a magazinelor din zona de sud-vest. Aici se vor desfășura toate procesele care ne permit să asigurăm calitatea produselor și livrarea lor la timp în magazine. Echipa de aici, de la Lugoj, este pregătită să ofere cele mai bune servicii. Suntem gata să facem față oricăror provocări, datorită faptului că fiecare angajat a beneficiat de o perioadă de școlarizare în unul dintre celelalte trei centre logistice Lidl, din Chiajna, Nedelea sau Iernut”, a declarat Christina Lang, Director Sediu Regional Lugoj, Lidl România.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.