Lidl a colaborat cu 450 de producători autohtoni de fructe și legume

Retailerul a comercializat 100.314 tone de fructe și legume românești la raft

În 2022, Lidl a colaborat cu 450 de producători locali de fructe și legume, din toate regiunile țării, alături de care a testat diverse soiuri de legume adecvate solurilor românești.

Pentru perioada 1-23 iulie 2023, în Piața Lidl, 99% din cartofi și ceapă, 98% din leguminoase, 95% din roșii și peste 91% din pepeni au provenit de la producători locali.

Retailerul colaborează doar cu producători locali de fructe și legume care sunt certificați Global G.A.P., un standard recunoscut la nivel mondial în vederea respectării unor bune practici agricole.

Certificarea Global G.A.P. include o serie de indici pe care producătorii români de fructe și legume trebuie să îi urmărească pe tot lanțul de producție, precum siguranța alimentară, trasabilitate și utilizarea responsabilă a apelor.

Mai mult, în colaborare cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Lidl a dezvoltat o metodă de evaluare a sustenabilității și de îmbunătățire a practicilor agricole, sub forma unei liste de verificare.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Apple devine primul brand din lume evaluat la un trilion de dolari

Apple marchează un moment istoric, devenind primul brand din lume de un trilion de dolari, potrivit clasamentului celor mai...

Consumatorii cheltuiesc mai mult pentru servicii de streaming video

Cheltuielile medii lunare ale gospodăriilor cu platformele de streaming video la cerere au crescut cu aproape 30% față de...