Licitație pentru parcul din zona Metalurgiei Residence-Cartierul Solar

Licitaţia publică pentru realizarea Parcului „Tudor Arghezi” a fost iniţiată ieri, 23 martie 2021, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Noul parc va fi amenajat la intersecţia bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii, într-o zonă aflată în plină dezvoltare.

Denumirea parcului a fost aleasă în urma consultării opiniei cetăţenilor sectorului 4, în semn de omagiu adus lui Tudor Arghezi.

27.627 mp va fi suprafaţa totală a noului parc, din care peste 10.000 mp vor fi doar spaţii verzi.

Pe lângă acestea, proiectul prevede crearea mai multor tipuri majore de zone tematice.

Unele, destinate circulaţiei pietonale, incluzând pavilioane şi chioşcuri, iar altele, destinate sportului şi jocurilor în aer liber.

Tot aici va fi amenajat un skate-park de 1.000 de metri pătraţi, la cele mai înalte standarde, unde iubitorii acestui sport îşi pot etala îndemânările şi unde îşi pot exersa trick-urile.

În noul parc va fi construit și un teatru

Cu o suprafaţă desfăşurată de 2.500 mp şi cu un design futurist, noul teatru va avea o sală mare de spectacole, de aproximativ 180 de locuri și două săli pentru diferite activităţi artistice, de aproximativ 50 de locuri fiecare.

În plus, va avea și o sală pentru conferinţe, integrată într-un centru de afaceri, precum şi o zonă de relaxare şi socializare, toate dispuse pe trei niveluri, parter şi două etaje.

Sălile de spectacol vor putea fi puse la dispoziţia grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din sector, care vor dori să organizeze aici diverse activităţi artistice, vernisaje, spectacole pentru copii şi tineri.

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...