LEONI Wiring Systems deschide la Beiuș a zecea fabrică din România

LEONI Wiring Systems a investit peste 17.5 milioane de euro într-o nouă facilitate pentru producerea de sisteme de cablaje auto, în orașul Beiuș din județul Bihor.

Investiția reprezintă costurile de reabilitare a unei clădiri ce a fost reintrodusă în circuitul de producție și costurile echipamentelor utilizate. Fabrica de la Beiuș este dedicată producției de sisteme de cablaje auto clasice.

În această unitate de producție, ce aparține structurii LEONI Arad, vor fi create până la 1.200 noi locuri de muncă.

LEONI România este unul dintre cei mai mari exportatori din țară și în top 10 producători de componente la nivel național prin cele 10 fabrici din șase județe: Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Gorj și Mureș, cu un spațiu de producție de 180.000 mp.

În anul 2022, cifra de afaceri consolidată a celor trei entități juridice LEONI – LEONI Arad, LEONI Pitești, LEONI Bistrița a fost de 640 milioane euro, cu o contribuție la bugetul de stat de peste 70 milioane euro.

LEONI lucrează cu peste 2.900 de furnizori locali dintr-un total de 4.500, cu care a generat în 2022 o cifră de afaceri de 93 milioane de euro, în creștere cu 35% față de anul anterior.

Grupul LEONI este prezent în România din 1999, având aproape 12.000 de angajați (mai mult de 10% din forța de muncă globală a grupului).

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Dezvoltatorii au livrat 600.000 mp de spații industriale în 2020

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...