Lenda, hrana perfectă pentru orice câine, indiferent de rasă

În prezent, pe piața din România există o mare varietate de hrană pentru animalele de companie, încât uneori alegerea celui mai bun sortiment de hrană pentru câinii noștri este dificilă.

În acest articol vom vorbi despre caracteristicile pe care trebuie să le îndeplinească o hrană de calitate pentru câini și despre cum să o alegem pe cea care se potrivește cel mai bine câinilor noștri pentru ca ei să fie sănătoși o perioadă cât mai lungă de timp.

Ce trebuie să conțină o hrană de calitate pentru câini

Alegerea unui sortiment de hrană de calitate pentru câinii noștri este cheia bunăstării lor fizice și mentale, a nivelului lor de energie, a masei musculare și a nivelului de grăsime din organism.

Este posibil ca hrana care nu este echilibrată corespunzător sau care conține ingrediente de calitate slabă să nu satisfacă toate nevoile nutriționale ale câinilor noștri.

O hrană de calitate slabă sau care nu se adaptează la caracteristicile câinilor noștri poate provoca unele boli, cum ar fi obezitate sau tulburări osoase, mai ales dacă este vorba despre un câine de rasă mare. Dar acest lucru se poate întâmpla și dacă alegem o hrană de calitate, dar care nu este potrivită caracteristicilor câinilor noștri. Deci, ce ar trebui să includă o hrană bună pentru câinii noștri? Iată o listă cu principalele aspecte:

O hrană bună pentru câini trebuie să acopere toate nevoile lor energetice și nutriționale:

Hrana trebuie să fie completă și echilibrată așa cum este hrana naturală super-premium de la Lenda, astfel încât câinii noștri să primească toți nutrienții necesari unei dezvoltări sănătoase,  într-o porție rezonabilă de mâncare.

Trebuie să conțină niveluri adecvate de proteine ​​și aminoacizi esențiali, care sunt cei pe care organismul nu este capabil să-i sintetizeze singur și trebuie să fie introduși în dietă.

Nutrienții și ingredientele care furnizează energie trebuie să fie în cantități potrivite. Dacă hrana conține ingrediente care furnizează energie sau grăsime în exces, iar câinii duc o viață sedentară, energia în exces se va acumula sub formă de grăsime corporală.

Aceasta trebuie să furnizeze energia necesară mișcării și să mențină căldura corpului, pe lângă funcția creierului și a sistemului nervos, sub formă de grăsimi și carbohidrați.

Trebuie să conțină cantitatea corespunzătoare de vitamine, minerale și acizi grași. Un echilibru adecvat de calciu și fosfor este esențial pentru a menține o sănătate bună a oaselor.

O mâncare bună pentru câini trebuie să aibă gust astfel încât să îi determine să o mănânce cu plăcere.

De asemenea, hrana perfectă pentru câini trebuie să fie ușor de digerat și să ajute la formarea scaunelor consistente. Digestibilitatea se referă la cantitatea reală pe care o folosește câinele în raport cu cantitatea pe care o mănâncă.

Ținând cont de cele precizate mai sus, putem spune că Lenda ne oferă șansa să ne răsfățăm câinii cu o hrană super-premium pentru câini, produsă din ingrediente naturale de calitate superioară, completă și echilibrată.

Hrana naturală Lenda este îndeajuns de nutritivă pentru a le asigura câinilor necesarul de vitamine, minerale și alte substanțe nutritive de care corpul lor are nevoie.

Cum alegem hrana potrivită pentru câinii noștri?

Hrana cea mai potrivită

Este important să alegem un tip de hrană care să îndeplinească caracteristicile pe care le-am descris mai sus, dar și care să fie potrivită pentru câinii noștri.

Vârstă: energia și nivelurile de proteine ​​nu sunt aceleași la un cățeluș ca la un câine mai în vârstă.

Nivel de activitate: un câine care face multă mișcare nu are nevoie de același lucru ca cel care doar iese la plimbare de două ori pe zi.

Starea reproductivă: o cățea gestantă are nevoi speciale.

Rasa sau mărimea: Un dog german (Marele danez) și un Yorkshire terrier nu au aceleași nevoi alimentare.

Carne ca principal ingredient

O hrană de calitate pentru câini include carnea ca ingredient principal. Pentru a ne da seama dacă este într-adevăr ingredientul principal, trebuie să verificăm dacă apare primul pe lista de ingrediente. În cazul hranei naturale super-premium de la Lenda, carnea se află în fruntea listei cu ingrediente.

De asemenea, trebuie să vedem dacă este specificat tipul de carne sau pește utilizat, cum ar fi pui, somon sau miel, în acest fel știm exact ce mănâncă câinii noștri.

Există hrană care conține făina de carne și subprodusele ca sursă principală de proteine, dar dacă nu se specifică din ce carne sau pește provine, nu se poate determina calitatea acesteia. Există hrană ce conține carne, dar proteinele sunt ​​de slabă calitate, rezultate din os, copite sau coarne, care sunt greu de digerat.

Acesta nu este însă cazul hranei de la Lenda, întrucât toate sortimentele de hrană puse la dispoziție, conțin proteine ușor digerabile.

 Fără coloranți artificiali

 La fabricarea hranei de înaltă calitate nu se folosesc coloranți artificiali, deoarece nu sunt digerați de câini. În plus, câinii nu  mănâncă în funcție de culoarea unui anumit tip de hrană (dacă e verde, maro etc.). Când mănâncă, aceștia țin cont de  miros și gust.

Hrana naturală super-premium de la Lenda contribuie la sănătatea dentiției

În cele din urmă, o hrană de calitate superioară ajută, de asemenea, la menținerea dinților curați ai câinelui, crochetă având o dimensiune adecvată, ceea ce contribuie la eliminarea plăcii bacteriene.

După cum puteți vedea, alegerea unui tip de hrană de înaltă calitate pentru câinii noștri este importantă pentru a-și menține sănătatea și a le oferi tot ce au nevoie.

Sortimentele de hrană ce aparțin brandului Lenda sunt potrivite pentru fiecare etapă din viața unui câine, indiferent de rasă. Prin urmare, merită să ne răsfățăm prietenii necuvântători cu o hrană naturală de calitate superioară. Ei ne vor mulțumi în felul lor caracteristic. 

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...