LEKTRI.CO vrea să vândă 1.000 stații de încărcare pentru mașini electrice

LEKTRI.CO estimează că va atinge un număr de 1.000 de stații de încărcare pentru mașini electrice vândute până la finalul anului în curs.

Stațiile sunt proiectate și testate de specialiștii LEKTRI.CO, business pornit în Timișoara în urmă cu trei ani.

În prezent compania comercializează 8 modele de încărcătoare pentru clienții rezidențiali, comerciali și deținătorii de flote de mașini electrice.

Toate stațiile sunt conforme cu standardul OCPP 1.6, comunică în CLOUD și pot fi folosite inclusiv la tarifarea încărcării.

În prezent, stațiile de încărcare marca LEKTRI.CO sunt utilizate în zeci de locații din România, Serbia, Polonia, Germania, Franța și Italia.

Anul acesta, compania a dezvoltat și lansat platforma de management a stațiilor de încărcare și de taxare a procesului de încărcare de către terțe aplicații.

Posesorii de mașini electrice se pot înscrie gratuit în platformă și beneficiază de servicii de încărcare cu 0.7 lei/kwh, în cadrul hub-urilor de încărcare LEKTRI.CO.

La 31 martie 2021 erau înmatriculate 6568 de mașini electrice în România, o creștere de 48% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

La nivel național existau 860 de locații de încărcare.

Din punct de vedere al infrastructurii de încărcare, cele mai utilizate încărcătoarele la nivel național sunt cele de tip Type 2 – 1257 unități și CCS/CHAdeMO – 268 unități.

Type 2 sunt cele mai des întâlnite modele de încărcătoare, fiind folosite acasă, în garaj, sau în parking-ul de la locul de muncă.

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...