Lapte praf, cea mai buna hrana pentru bebelusi

Cea mai buna hrana pentru bebelusi, desigur, este laptele matern. Nu este doar hranitor si contine toate substantele necesare copilului, dar intareste si imunitatea copilului. Dar daca nu exista lapte? Cu ce ​​se poate inlocui? Daca ai pierdut laptele matern, trebuie sa contactezi un medic pediatru sau un neonatolog pentru a selecta laptele praf potrivit pentru bebelus.

Selectia uriasa din magazinul online elaptepraf.ro iti permite sa alegi amestecul potrivit pentru copilul tau. Dar in niciun caz nu trebuie sa urmezi sfaturile mamelor si bunicilor si sa incerci sa inlocuiesti laptele matern cu lapte de vaca sau de capra.

Nu alimenta bebelusul cu lapte de vaca

Medicii nu recomanda sa alimentezi bebelusul cu lapte de vaca sau de capra inainte de un an. Laptele de vaca contine o cantitate imensa de proteine ​​- aproximativ 20 si toate sunt destul de alergene. Cea mai agresiva dintre ele este beta-lactoglobulina. Corpul copilului pur si simplu nu poate face fata sarcinii si descompune proteinele, si astfel, copilul pur si simplu nu are enzimele necesare pentru aceasta.

Daca trebuie sa dai copilului tau lapte praf, ar trebui sa-l treci pe laptele praf pre-nutritie. Proximitatea este deosebit de importanta in acest caz. Laptele praf potrivit pentru sugarii care nu sunt alaptati sau sunt alaptati doar partial, pot fi alaptati cu lapte praf prenutritie. Acesta este facut din lapte de vaca, mai rar din lapte de capra, iar compozitia sa nutritiva a fost adaptata nevoilor bebelusului.

Pentru cei mici care nu tolereaza proteinele din laptele de vaca si lactoza, exista pre-nutritie pe baza de proteine ​​din soia. Cel mai bine este sa discuti despre orice suspiciune de intoleranta cu medicul pediatru. Compozitia ingredientelor este supusa reglementarilor dietetice. Prin urmare, diferentele dintre produsele fiecarui brand de lapte praf sunt foarte mici.

Exista doua tipuri de formule pentru bebelusi:

  • pre-nutritie gata de consumat,
  • lapte praf care se amesteca cu apa.

Ar trebui sa citesti cu atentie instructiunile de preparare si sa respecti toate cantitatile si recomandarile, inclusiv manipularea igienica a alimentelor.

Bebelusul tau are probleme digestive?

Atunci este timpul sa schimbi laptele praf pentru bebelusi. De exemplu, trecerea la formula pe baza de lapte praf special pentru bebelusi, poate ajuta in cazul anumitor alergii. Mai ales in acest caz, ar trebui sa iei recomandari de la medicul pediatru.  Pentru bebelusii cu risc de alergii se recomanda prealimentare hipoalergenica (Pre HA) pana la inceperea hranirii complementare.

Laptele praf special pentru bebelusii cu probleme de digestie, este digerat diferit. Laptele procesat se deplaseaza mai lent prin tractul digestiv decat laptele matern. Prin urmare, intervalul dintre mese, este de obicei putin mai lung, iar scaunul bebelusului este putin mai mare si mai uscat decat cel al copiilor care sunt alaptati.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...