Labbox vrea să atragă 200.000 euro pentru extinderea în România

Labbox, o companie din Kosovo, targetează 200.000 euro pe platforma de crowdfunding SeedBlink. Campania de finanțare începe astăzi, 16 septembrie.

Întreaga rundă de finanțare este de 450.000 euro și este condusă de South Central Ventures, fond care investește 250.000 de euro.

Banii vor fi investiți în extinderea pe piețele din România și Bulgaria, pentru a testa cererea din mai multe țări europeneși pentru a ajunge la un venit recurent lunar de 20.000 euro.

În plus, se urmărește creșterea echipei și crearea și lansarea de produse noi.

Compania a început să testeze piața din România și pe cea din Bulgaria pentru a genera interes și are în plan să se lanseze oficial la începutul 2022.

Compania are deja 5.000 de lead-uri din zona balcanică (800 din România), potențialii clienți urmând să își primească produsele odată cu această rundă de finanțare.

Cum funcționează Labbox

Compania produce blocuri electronice prin care copiii între 8 și 15 ani pot învața acasă programare, matematică, inginerie, electronică și mecanică în baza unui abonament lunar.

Prețurile abonamentului variază în funcție de durata acestuia.

Astfel, o lună costă 34 euro, 3 luni de abonament costă 27 euro/pe lună, 6 luni de abonament costă 26 euro lunar, iar 12 luni de abonament costă 24 euro/pe lună.

Fiecare kit este creat pe baza unei programe STEM certificate Cognia, una dintre cele mai importante instituții de acreditare pentru programe educaționale la nivel mondial.

Utilizatorii folosesc de trei ori mai mult kiturile Labbox comparativ cu alte produse similare, iar 70% dintre aceștia reușesc să atingă obiectivele de învățare din curriculum.

Fondatoarele Labbox au creat cea mai mare școală privată de programare din Kosovo

Labbox a fost lansat în 2017 de către Arta Shehu Zaimi (director executiv) și Fiona Shehu (director operațional) – două surori pasionate de tehnologie din Kosovo.

Lor li s-a alăturat Glenn Noble, director tehnic cu experiență de 30 de ani în design hardware și producție.

Cele două surori au fondat în 2015 jCoders Academy, cea mai mare școală privată de programare din Kosovo, care a ajuns la 45 de angajați și care s-a extins în Albania.

Labbox are 300 de clienți și vrea să ajungă la 1.000 de utilizatori până la finalul anului.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...