La Lorraine investește 12,5 milioane de euro în fabrica din Câmpia Turzii

La Lorraine, cea mai mare fabrică de panificație și patiserie pre-coaptă congelată din România a investit la Câmpia Turzii 12,5 milioane de euro pentru instalarea unei noi linii de producție. Produsele făcute aici vor ajunge atât pe piața internă, cât și la export.

Cea de-a cincea linie de producție va fi dedicată pâinii de tip rustic de o calitate superioară, făcută cu ingrediente nutritive precum maiaua și semințele. Aceasta este aproape în totalitate automatizată, având o capacitate de producție de 160.000 de produse pe zi.

Linia este dotată cu un dospitor cu aerosoli care ajută la o mai bună hidratare a aluatului, rezultatul fiind o pâine mai bine crescuta, o calitate superioară a miezului și a cojii, oferind astfel o prospețime îndelungată.

Camerele cu termoviziune ajută la identificarea formei și permite o crestare precisă și uniformă a tuturor produselor. Cea de-a cincea linie impresionează și prin existența a trei mixere de ultimă generație pentru frământarea aluatului, car

e imită mișcările frământatului cu mâna făcute de brutarii artizani. Sistemul de ambalare este tehnologizat, pregătirea cutiilor și etichetare făcându-se automat, viteza de ambalare fiind de două pâini pe secundă. Linia este deja funcțională, iar produsele făcute în fabrica din Câmpia Turzii vor ajunge atât pe piața internă, cât și la export în țări precum (Serbia, Bulgaria, Ungaria și Grecia).

60 de locuri de muncă până la sfârșitul anului 2020

Până la sfârșitul acestui an vor fi angajate 20 de persoane, urmând ca până la finalul anului viitor să mai fie angajați încă 40 de operatori.

Fabrica de produse de panificație și patiserie pre-coaptă La Lorraine va avea nevoie de oameni cu un nivel de pregătire tehnică ridicat, precum și de proaspăt absolvenți ai școlilor profesionale sau a liceelor cu profil tehnic sau de tineri talentați.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...