All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

luni | 1 martie | 2021

La finalul anului 2020 românii au preferat destinațiile exotice

Pe fondul schimbărilor și restricțiilor de călătorie impuse țărilor europene, finalul anului 2020 a adus un interes crescut al turiștilor români pentru țări exotice îndepărtate sau din zona Orientului Mijlociu și a Golfului Arabiei.

Conform ultimelor date înregistrate de Vola.ro, căutările de bilete de avion în destinații exotice precum Maldive, Egipt, Dubai, Zanzibar, Abu Dhabi, Cancun și Punta Cana au crescut și cu până la 400% pentru anumite destinații.

Pe fondul înjumătățirii zborurilor spre Dubai și a creșterii numărului de cereri de bilete de avion, prețurile biletelor de avion spre Dubai au crescut cu 50% în luna ianuarie 2021.

Astfel, dacă în urma cu un an românii plăteau 287 euro pentru un bilet de avion în Dubai și aveau la dispoziție 3 companii aeriene pentru această călătorie, anul acesta prețul mediu al lunii ianuarie a depășit 430 euro pentru un bilet de avion în condițiile în care doar o companie aeriană a mai operat zboruri spre principala destinație de călătorie din zona Golfului.

Conform informațiilor Vola, se așteaptă o scădere a tarifelor de avion spre Dubai, odată cu reintroducerea zborurilor operate de o companie low cost începând cu luna februarie.

Insulele Canare si Baleare, cele mai căutate destinații europene de plajă

Pentru românii care preferă plajele paradisiace situate mai aproape de casă, insulele Spaniei au fost o opțiune viabilă în perioada iernii.

Astfel, Tenerife și Palma de Mallorca se află printre primele alegeri ale românilor care caută în perioada aceasta o vacanță cu soare în Europa. Prețurile încep de la 115 euro / persoană.

2021: rezervări last minute și date de călătorii flexibile

„În rezervările efectuate de turiștii români se observă deja câteva trenduri pentru începutul anului 2021. Spre exemplu, putem spune deja că predomină rezervările last minute, cu 3-7 zile înainte de călătorie. Pentru destinațiile îndepărtate a crescut perioada călătoriei la minimum 10 zile sau chiar două săptămâni, spre deosebire de anii anteriori când românii preferau sa aibă mai multe vacanțe și mai scurte ca durată”, spune Claudia Tocila, Director de Marketing Vola.ro.

- PUBLICITATE -