La Fântâna investește 2 milioane euro într-o linie de îmbuteliere automatizată la Tălmaciu

La Fântâna a retehnologizat fabrica din Tălmaciu, județul Sibiu, la scurt timp după ce, a deschis producţia în noua fabrică din Şeştina, (judeţul Mureş), unde va îmbutelia apă minerală de calitate superioară.

Investiția de 2 milioane euro de la Tălmaciu va eficientiza procesul de îmbuteliere a apei în două tipuri de ambalaj, bidoane reutilizabile de 19 litri și sticle reutilizabile de 8 litri.

Noua linie de producție, mult mai rapidă, este complet automatizată și simplifică procesul de îmbuteliere prin preluarea acțiunii de încărcare și descărcare a recipientelor cu apă.

A fost instalat de un robot tip „sniffer” care verifică fiecare sticlă reutilizabilă înainte de spălarea și dezinfectarea acesteia. Acesta percepe 19 mirosuri străine și are un sistem de detecție cu infraroșu, capabil să recunoască posibile corpuri străine, impurități și crăpături de până la 0,4 milimetri.

Noua linie de îmbuteliere, produsă de compania italiană Bardi, dublează capacitatea de îmbuteliere pentru apa ambalată în sticlele reutilizabile de 8 litri și crește cu 40% capacitatea de îmbuteliere pentru bidoanele de 19 litri.

În 2021, grupul La Fântâna a atins o cifră de afaceri de 48 de milioane euro, în creștere față de anul precedent, când a înregistrat 44 de milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: Arctic a produs mașina de spălat rufe cu numărul 1 milion la Ulmi, Dâmbovița

- Publicitate -

7 din 10 români cred că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online

7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional,...

Lidl deschide un nou magazin în orașul Sânnicolau Mare, județul Timiș

Lidl deschide un magazin în Sânnicolau Mare, județul Timiș, pe data de 15 aprilie. Acesta este situat pe Calea...