La ce trebuie să fii atent când alegi un aparat de aer condiționat

Atunci când este ales corespunzător, aparatul de aer condiționat oferă o combinație optimă între confort sporit și eficiență maximă.

Experiții Daikin România, reprezentanța locală a liderului mondial și european pe piața aparatelor de aer condiționat, recomandă ca alegerea unităților de aer condiționat să se bazeze pe cele mai ridicate niveluri de inovație și calitate, dar totodată să respecte câteva reguli de bază, asigurând astfel un nivel ridicat de confort, eficiență energetică, fiabilitate și control pe tot parcursul anului. 

Care este dimensiunea corectă a aparatului de aer condiționat?

Selectarea dimensiunii corecte a unui aparat de aer condiționat depinde atât de numărul și mărimea camerelor unei locuințe, cât și de dimensiunea și orientarea ferestrelor, de expunerea la radiaţia solară, dar și de alți factori. Astfel, pentru alegerea unității potrivite este nevoie de calculele și recomandările unui profesionist.

Ce alegem: sistem split sau multi-split?

În funcție de spațiu pot fi alese sisteme split, cu o unitate interioară și una exterioară sau sisteme multi-split, care conectează mai multe unități interioare la o singură unitate exterioară. În cazul sistemelor multi-split, toate unitățile interioare sunt controlate individual și nu necesită instalarea în același timp. În plus, această soluție permite utilizarea de modele și capacități diferite ale unităților interioare, oferind astfel avantaje de ordin estetic, dar și un consum de energie optimizat.  

Performanță energetică

Consumul efectiv de energie depinde de modul de utilizare a aparatului de aer condiționat și de eficiența modelului. De exemplu, pentru o încăpere de dimensiunii medii, o unitate modernă consumă aproximativ 137 kWh de curent electric în timpul unui sezon tipic de răcire. Însă, spre deosebire de aparatele clasice, unitățile din gama BLUEVOLUTION, încărcate cu agent frigorific R32, maximizează eficiența energetică, reduc consumul de agent frigorific și au impact mult mai redus asupra mediului înconjurător. Pe lângă toate aceste caracteristici, agentul frigorific R32 și compresoarele optimizate garantează menținerea zonei de confort în interiorul casei.

Funcții inteligente

Fiind o investiție pe termen lung, aparatul de aer condiționat trebuie să integreze tehnologii inteligente care determină un grad și mai ridicat de confort. O astfel de funcție este senzorul „Ochi inteligent”, care detectează momentul în care oamenii părăsesc camera și intră automat în modul de economisire a energiei. Pe de altă parte, alegerea unui aparat de aer condiționat dotat cu funcția inteligentă Online Controller asigură un control absolut datorită posibilității de a regla temperatura, debitul de aer și modul de funcționare al unității direct de pe smartphone, oricând și de oriunde. Toate funcțiile integrate în sistemele Daikin au rolul de a îmbunătăți atmosfera interioară și de a facilita utilizarea lor.

Montajul aparatului de aer condiţionat

De la început sistemul de climatizare trebuie instalat corect, pentru a preveni diverse probleme ce pot varia, de la pierderi de freon, zgomot accentuat în funcționare sau chiar defectarea acestuia. Din acest motiv, recomandăm montajul cu specialişti certificaţi în instalarea sistemelor ce conţin agenţi frigorifici. Aceştia pot fi recomandaţi fie de magazinul de unde s-a achiziţionat echipamentul, fie pot fi găsiţi pe site-ul producătorului aparatului.

Mentenanță regulată

Folosirea și întreținerea corectă asigură o durată lungă de viață a aparatelor de aer condiționat, consumul minimin de energie electrică și preîntâmpină orice probleme de sănătate. Astfel, pentru a beneficia de avantajele oferite de aparatele de aer condiționat, Daikin recomandă întreținerea și verificarea anuală, realizată de către persoane autorizate.

- Publicitate -

Flanco va construi primele magazine greenfield la Botoșani și Brașov

Primele magazine greenfield (construite de la zero) ale Flanco vor fi la Brașov și Botoșani, în acest sens retailerul...

American software company TaxDome enters the Romanian market

With a strong presence in the United States and a international footprint, TaxDome brings its platform to serve the...