KRUK a înregistrat în 2021 cele mai bune rezultate financiare din istorie

Compania anunță un profit de 147,4 milioane euro, în creștere cu 758% față de anul trecut

Afacerile KRUK în România au crescut cu 10%, veniturile operaționale cu 31% și s-au achiziționat de două ori mai multe portofolii decât în 2020. Sunt cele mai bune rezultate financiare din istoria de 15 ani a companiei pe piața locală.

Pe piața românească, KRUK a investit 35,4 milioane euro în 2021, ceea ce reprezintă 10% din investițiile totale la nivel de grup și 60% din valoarea estimată a investițiilor totale din industria de colectare din țară (63 milioane euro).

Majorarea investițiilor a adus companiei peste două milioane de clienți la finalul anului trecut, în condițiile în care, în urmă cu 15 ani, gestiona creanțele a circa 15.000 de români.

În ce privește sumele recuperate, valoarea acestora a ajuns la 119,9 milioane euro, adică 25% din totalul recuperărilor la nivel de grup.

Tot la finalul anului trecut, valoarea contabilă a portofoliilor achiziționate era de 188,2 milioane euro, iar portofoliile românești au reprezentat în total 17% din valoarea contabilă a tuturor portofoliilor deținute de grup.

În 2021, pe piața românească au fost vândute portofolii negarantate din zona de retail și corporate cu o valoare nominală de 339,5 milioane euro.

Tot în acest an, KRUK a achiziționat portofoliului de creanțe neperformante al unui operator telecom local la o valoare nominală de peste 160 milioane euro, compus din facturi restante.

Majoritatea cazurilor cuprinse în noul pachet de creanțe achiziționat aparține persoanelor fizice, doar 2,5% din titularii facturilor care compun portofoliul fiind persoane juridice.

La finalul anului trecut, în urma unui acord cu UniCredit Consumer Financing, KRUK achiziționa în piața din România, noi portofolii de creanțe, cu o valoare nominală de până la 48,5 milioane euro.

Și la nivelul grupului, compania anunță rezultate record pentru anul 2021: un profit de 147,4 milioane euro, în creștere cu 758% față de anul trecut.

A fost depășit și recordul în ce privește sumele recuperate din portofoliile cumpărate – 466,8 milioane euro.

MAI MULTE | ȘTIRI FINANCIARE | ȘTIRI BUSINESS |

CITEȘTE ȘI: NN Asigurări de Viață a încheiat 2021 cu un profit brut de 86 milioane lei

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...