Knauf Insulation a început producția de vată minerală la Târnăveni

În luna martie a acestui an, Knauf Insulation a devenit oficial proprietarul fabricii de vată minerală Gecsat S.A.

Knauf Insulation a început producția de vată minerală în cadrul fabricii de la Târnăveni, județul Mureș, după finalizarea procesului de retehnologizare și modernizare a liniei de producție existente.

Investiția alocată de companie pentru primele etape ale procesului de modernizare și retehnologizare a liniei existente care produce deja vată minerală cu tehnologia ECOSE se va ridica la aproximativ 4 milioane euro.

După achiziționarea fabricii din Târnăveni, pentru îmbunătățirea operațiunilor fabricii, pe toată perioada verii au fost desfășurate lucrări de demolare și modernizare a spațiului interior și exterior.

În același timp, au fost întreprinse acțiuni de reabilitare și refacere a infrastructurii fabricii, respectiv instalații, cabluri, redirecționarea conductelor sau a canalizării, cu scopul de a optimiza  procesele de fabricație.

În paralel, începând cu luna iunie, Knauf Insulation a inițiat procesul de retehnologizare a liniei de producție existente, prin alinierea proceselor de fabricație la standardele de calitate ale grupului.

Fabrica Knauf Insulation Târnăveni are în prezent o capacitate de producție anuală de peste 6.000 tone. În luna septembrie are loc o a doua etapă de retehnologizare a liniei actuale, ce va permite creșterea capacității de producție la peste 8.000 tone.

Odată implementat întregul plan investițional, fabrica din Târnăveni va asigura o capacitate de producție anuală de circa 60.000 de tone de vată minerală.

În momentul de față, fabrica are peste 50 de angajați, din care 45 provin de la fosta fabrică Gecsat, iar restul au fost angajați după preluarea fabricii de către Knauf Insulation. De asemenea, compania se află într-un proces continuu de recrutare.

CITEȘTE ȘI: Produsele de izolare termică a pereților exteriori, creștere cu 30% a vânzărilor

- publicitate -