All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

marți | 22 septembrie | 2020

Kaufland nu mai intră pe piața din Australia. Planul includea 20 de magazine

În contextul unei concentrări în creștere a pieței europene de retail și în urma unei analize de business, Kaufland a luat decizia de a se retrage de pe piața din Australia, se arată într-un comunicat al companiei.

Compania se va concentra pe dezvoltarea business-ului din Europa în viitorul apropiat.

Aceasta nu a fost o decizie uşoară pentru noi. Întotdeauna ne-am simţit bineveniţi în Australia”, declară Frank Schumann, CEO Kaufland International. „Dorim să le mulțumim angajaților și partenerilor noștri de afaceri, care ne-au acordat sprijinul lor în ultimii anii. De asemenea, am dori să mulțumim autorităților că au fost foarte deschise față de proiectele noastre.

- PUBLICITATE -

În Europa, vedem un mare potențial de creștere pentru noi. Vom contribui activ la modelarea sectorului de retail european, consolidând astfel poziția noastră în topul companiilor din domeniu”, continuă Frank Schumann.  

Retragerea Kaufland va aduce pierderea slujbei pentru 200 de angajați din Australia, în timp ce soarta proprietăților deja achiziționate va fi discutată ulterior.

Conform presei australiene, în septembrie anul trecut Kaufland anunța pregătirea autorizațiilor pentru nouă unități în Victoria, incluzând Oakleigh South, Coolaroo, Epping, Dandenong și Chirnside Park.

Mai mult, existau informații că retailerul ar fi pregătit alte locații în sudul Australiei, ajungând la un total de 20 de unități.

- PUBLICITATE -