Kaufland dotează 50 de școli cu computere

În 2018, Kaufland sărbătorește 50 de ani de existență pe piața internațională.  În România a ales să sărbătorească dotând 50 de școli cu computere necesare laboratoarelor IT.

Din dorința  de a sprijini educația în comunitătile defavorizate, Kaufland s-a alăturat, în calitate de   partener principal, programului național de educație “Dăm click pe România!”, organizat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere, care sărbătorește la rândul sau 10 ani de activitate.

„Educația reprezintă unul dintre pilonii cheie ai strategiei de CSR Kaufland România, cu un rol decisiv în dezvoltarea socială și economică sustenabilă pe termen lung.  Prin programul Dăm Click pe Romania le facilităm copiilor si tinerilor care provin din medii defavorizate accesul la tehnologie, informație, le oferim șansa unui viitor mai sigur.” Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland Romania

Câstigatorii au fost aleși după o evaluare riguroasă proiectelor primite de către o comisie formată din reprezentanți Kaufland, care au urmărit relevanță, impactul, fezabilitatea și sustenabilitatea propunerilor.

Calculatoarele ce urmează a fi donate au fost colectate de către Ateliere Fără Frontiere de la companii responsabile și recondiționate în atelierul de inserție reconect, de către persoane în dificultate aflate într-un parcurs de inserție.

În cei 10 ani de activitate, Ateliere Fără Frontiere a donat  peste 12 000 de calculatoare complete către  un număr de peste 2000 de școli, grădinite, biblioteci și muzee, asociații și instituții sociale, de care se bucură peste 380 000 de beneficiari, majoritatea copii și tineri.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...