Kaufland anunță rezultatele programului de promovare a siguranței rutiere

Programul național de promovare a siguranței rutiere în rândul copiilor și adulților, dezvoltat de United Way în parteneriat cu Poliția Română – Direcția Rutieră, Ministerul Educației Naționale și Kaufland România, prezintă rezultatele primei etape. 

Peste 55.000 de copii și 140.000 de adulți din întreaga țară au beneficiat gratuit de educație rutieră, prin intermediul acțiunilor educative care au avut loc în 102 școli și 102 magazine Kaufland, în perioada 29 mai 2017 – 10 iunie 2017.

Astfel, 51.000 de copii din 102 de școli din întreaga țară au beneficiat de ore de educație rutieră cu ajutorul profesorilor și instructaje din partea agenților de poliție, iar 25.000 de copiii au fost prezenți la lecțiile interactive de educație rutieră desfășurate de agenți în parcările a 102 magazine Kaufland din 80 de orașe din țară. Totodată, pe parcursul programului, 140.000 de adulți au primit informații esențiale despre regulile rutiere.

Peste 40.000 de premii au fost acordate în cadrul activităților de educație rutieră, printre care se numără și cursuri de condus defensiv la Academia Titi Aur, pentru adulți. 

Programul continuă cu a doua etapă, pe perioada verii, cu o campanie de informare derulată pe canalele media, prin concursuri cu premii și promoții comerciale în magazinele Kaufland România.

Programul include 4 tipuri de acțiuni

· Patrula Școlară – în fiecare școală, câte 6 copii din ani terminali au format o Patrulă Școlară, devenind “mici agenți de poliție rutieră”. Echipa a fost instruită și a primit kit-uri de semnalizare și siguranță, pentru a coordona traversarea la trecerile de pietoni din zona școlii, în colaborare cu Poliția Română.

· Educație rutieră în școli, cu ajutorul profesorilor și învățătorilor – prin ore corelate cu Curricula Națională de Educație și Siguranță Rutieră pentru elevii din clasele II-VIII

· Evenimente interactive de educație non-formală în parcările magazinelor Kaufland – copiii și adulții au beneficiat de informații practice oferite de Poliție, au încercat simulatorul de accidente și au primit premii pentru asimilarea regulilor rutiere.

· Campanie de informare si conștientizare în media și prin intermediul Kaufland România și promoții cu premii în magazinele Kaufland România.
- Publicitate -

Ultimele

O companie românească vrea să aducă 12.500 de tanzanieni pe piața muncii din România

Pe o piață a muncii cu un deficit de peste 100.000 de persoane în 2023, Citadela SRBC Group își...