Restaurantul Kane Dianei are o suprafață totală de peste 250 metri pătrați, iar investiția de peste 500.000 de euro a vizat atât amenajarea spațiului, achiziționarea de echipamente de ultimă generație, mobilier și training-ul inițial al echipei, cât și crearea unei experiențe de ospitalitate memorabile.
Amplasat într-o clădire de patrimoniu categoria A, construită în 1910 pe strada Dianei, la numărul 9, noul restaurant Kane aduce o serie de premiere pe piața ospitalității din București și își propune să pună România pe harta globală a ospitalității.
„Proiectul Kane a însemnat restaurarea unei case emblematice pe Strada Dianei, care din 2008 s-a degradat continuu”, declară Răzvan Crișan, co-fondator al Kane Group. „La interior au fost foarte puține elemente de patrimoniu rămase sau care se puteau recupera, astfel că am putut interveni cu o interpretare modernă a conceptului unui restaurant și am făcut asta colaborând cu o serie de artiști și artizani locali pentru a aduce un suflu nou spațiului.”
Proiectul Kane a fost finanțat printr-un credit de la BCR cu o garanție din partea Fondului European de Investiții, un aport de capital din partea acționarilor, cât și printr-o emisiune de plasament privat de obligațiuni, o premieră pentru finanțarea unui grup de ospitalitate.
Proiectul noului restaurant a început în primăvara lui 2018, după ce Kane s-a clasat pe locul 2 în topul Gaullt Millau editia 2018 și pe prima poziție în topul TripAdvisor al restaurantelor din București.
Chef Cătălin Bejenariu conduce echipa de la bucătăria noului restaurant Kane. Furnizorii noului restaurant Kane sunt în cea mai mare parte producători locali, iar planurile pentru 2020 includ un parteneriat strategic cu fermieri autohtoni.
În aceeași notă, către finalul anului restaurantul va găzdui și un wine bar în demisolul restaurantului, un spațiu dedicat evenimentelor centrate în jurul celor mai bune vinuri locale.