Jumătate dintre tineri se confruntă cu provocări legate de gestionarea banilor

Peste jumătate dintre tinerii din Generația Z (52%) au constrângeri financiare și provocări legate de gestionarea banilor, arată un studiu recent realizat de Insights PulseZ.

50% dintre tineri au mărturisit că ceea ce îi motivează este să fie independenți financiar, dar nu cu orice cost, fiind totodată preocupați de propria sănătate (49%).

În topul preocupărilor, se alătură la o diferență mică și împlinirea personală (41%), dar și succesul în carieră (31%), cu sănătatea mentală și fizică, relațiile de familie și siguranța financiară cele mai importante aspecte.

În topul provocărilor se află constrângerile financiare și dificultatea de a economisi (52%), dar și stresul și presiunea responsabilităților (45%). Doar 4% dintre aceștia au declarat că nu se confruntă cu provocări.

Totuși, doar 7% din tineri apelează la sprijin specializat atunci când trec prin momente stresante, în timp ce 4% nu apelează la nimeni. Majoritatea apelează la muzică pentru a se realaxa (51%).

CITEȘTE ȘI: Care sunt principalele obstacole pentru tinerii cu idei de afaceri

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...