Jumătate dintre salariați și-ar da demisia dacă nu li se oferă flexibilitate

Nouă din zece angajați își doresc flexibilitate în alegerea locului de unde muncesc și a programului de muncă și 54% dintre angajați ar alege un program de lucru flexibil.

Pentru 40% primează flexibilitatea în privința locului din care muncesc, conform studiului EY Work Reimagined Employee Survey.

În medie, angajații și-ar dori să lucreze în regim de telemuncă între două și trei zile după încheierea pandemiei.

Odată cu relaxarea restricțiilor sanitare din țările lor, 22% ar prefera să lucreze integral la birou, iar 33% dintre respondenții angajați și-ar dori o săptămână de lucru mai scurtă.

Mai mult, două treimi consideră că productivitatea lor poate fi măsurată cu precizie indiferent de locul unde muncesc și că acest proces nu reprezintă un impediment pentru flexibilizare.

Peste jumătate dintre angajați ar lua în considerare să plece de la actualul loc de muncă

Peste jumătate (54%) dintre angajații care au participat la studiu ar lua în considerare să plece de la actualul loc de muncă după încheierea pandemiei, dacă nu li se oferă flexibilitate.

Printre cei mai hotărâți în a-și schimba locul de muncă dacă nu primesc flexibilitatea dorită se numără managerii/liderii, angajații cu funcții în departamentele de tehnologie și financiare și cei cu persoane în îngrijire.

Angajații care cel mai probabil ar rămâne la actualul loc de muncă sunt membrii generației „baby boomers”, persoanele cu o vechime de peste 10 ani la locul de muncă actual și bugetarii.

Totuși, majoritatea respondenților angajați (76%) declară că sunt mulțumiți de locul lor de muncă, iar 93% intenționează să rămână la actualul loc de muncă în următoarele 12 luni.

61% cred că vaccinarea trebuie impusă înainte de a reveni la birou

În privința vaccinului împotriva COVID-19, 61% dintre angajații sondați doresc ca organizația lor să impună vaccinarea drept o condiție prealabilă pentru lucrul de la birou.

Dacă 66% dintre respondenții din America de Sud consideră că organizațiile ar trebui să impună vaccinarea tuturor angajaților, în Europa procentul celor care sunt de acord cu această condiție scade la 52%.

Online și la locul de muncă

64% dintre respondenți au indicat că doresc o îmbunătățire a serviciilor de tehnologie accesate la locul de muncă, iar aproape jumătate (48%) își doresc ca organizațiile lor să le îmbunătățească echipamentele de lucru de acasă.

În același timp, un procent asemănător (47%) ar dori să li se ramburseze costurile cu serviciile de telefonie/conexiunile la internet de mare viteză.

Interesant este că 67% dintre respondenți și-ar dori să călătorească în regim moderat spre frecvent în interes de serviciu, după încheierea pandemiei provocate de COVID-19.

- publicitate -

trebuie să citești