All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

marți | 13 aprilie | 2021
-PUBLICITATE-

Jumătate dintre români și-ar dori să treacă la o mașină hibrid în viitor

8 din 10 români și-ar dori să treacă la o mașină electrică sau hibrid în viitor, însă sunt de părere că Romania nu este pregătită cu infrastructura necesară, arată un studiu Reveal Marketing.

79% dintre români sunt deschiși la ideea de a trece în viitor la o mașină electrică sau hibrid.

Dintre aceștia, 28% declară că ar lua în considerare să achiziționeze o mașină electrică, iar jumătate dintre români (51%) își exprimă dorința de a trece la varianta hibrid.

Principalul beneficiu al mașinilor electrice este diminuarea poluării, menționat de 73% dintre români, urmat de eficiența din punct de vedere al costurilor menționată de 17%.

Caracterul modern și inovativ este mai puțin important pentru români, astfel că doar 9% dintre ei îl consideră drept un beneficiu. 

În ceea ce privește orizontul de timp, 58% dintre români cred că vor face tranziția la o mașină mai prietenoasă cu mediul în următorii 3 sau 5 ani. 

37% dintre români schimbă mașina o dată la 3-5 ani

Deși românii cred că o mașină poate să funcționeze mai bine de 10 ani, 37% declară că o schimbă, în medie, o dată la 3-5 ani.

Un procent semnificativ afirmă că au schimbat 1-2 mașini de când sunt șoferi (43%).

Deși majoritatea oamenilor (63%) sunt de părere că o mașină nouă poate avea o durată de viață optimă de (peste) 10 ani, un procent semnificativ (37%) este cel al șoferilor care au schimbat 3-5 mașini în decursul celor 15 ani de când conduc.

- PUBLICITATE -