Jumătate dintre români folosesc frecvent plata cu cardul

82% au remarcat creșterea numărului de locuri unde pot face plăți electronice

Aproape jumătate dintre români (47%) preferă să folosească metode de plată electronice, chiar și atunci când fac cumpărături fizice, iar 45% dintre ei preferă plățile în numerar, în special pentru sume sub 50 lei, arată datele Global Payments.

Românii realizează frecvent plăți electronice pentru utilități, cumpărături în magazinele online, achiziția de produse electronice și electrocasnice, în farmacii, benzinării, restaurante.

Peste trei sferturi (77%) dintre români percep ca modern, sigur și igienic un loc pentru cumpărături, care oferă posibilitatea de a face plăți electronice.

Conform Global Payments, în România s-au realizat plăți de peste 2,5 milioane euro prin aplicația GP tom, în lunile mai și iunie 2022.

Astfel, în luna iunie au fost realizate plăți prin aplicația GP tom în valoare de peste 1,5 milioane euro (1.573.937 euro), iar în luna mai se depășea pragul de un milion de euro (1.071.328 euro).

În iunie s-au înregistrat 50.103 tranzacții efectuate prin GP tom, iar valoarea medie a tranzacțiilor a fost de 31,4 euro. În luna mai s-au înregistrat 44.613 tranzacții, cu o valoarea medie de 24 euro.

Cea mai mare plată realizată cu cardul pe telefonul mobil, în luna iunie, a fost în valoare de aproximativ 4.000 de euro, la un showroom de scutere electrice din București.

În luna mai, cea mai mare plată înregistrată pe GP tom a fost în valoare de 7.100 euro la o firmă care asigură servicii de amenajări interioare și surse de iluminat.

CITEȘTE ȘI: Up Mobil Pay, o nouă soluție de plată contactless cu telefonul

- Publicitate -

Cum îți poți finanța propria afacere

Dacă ți-ai dorit de mult timp să devii antreprenor, însă lipsa de capital te-a ținut pe loc, trebuie să...

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...