Jumătate dintre locuințele din mediul urban nu au aparat de aer condiționat

Peste jumătate (52%) dintre românii care locuiesc în mediul urban nu dispun de un aparat de aer condiționat acasă, potrivit unui sondaj realizat online pentru evoMAG.

Totuși, în primele 7 luni ale anului, vânzările de aparate de aer condiționat listate de evoMAG s-au dublat comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În preferințele consumatorilor români, se distanțează echipamentele din categoria B, pentru care sunt dispuși să plătească, în medie, 1.650 de lei. Prețul mediu al unui aparat de aer condiționat este cu circa 15% mai mare anul acesta.

Românii caută și aparate de aer condiționat eficiente energetic, cu precădere echipamentele din clasa A+ și A++ și cu o capacitate de 12.000 BTU.

Aparatele trebuie să aibă funcție de încălzire și, eventual, ventilare și dezumidificare. De asemenea, să poată fi conectate la internet prin Wi-Fi.

Echipamentele căutate de români trebuie să dispună de tehnologia inverter, care permite controlul energiei consumate prin temporizarea și controlarea funcționării compresorului.

Astfel, temperaturile dorite sunt atinse mai rapid, timpul de pornire este redus cu o treime, consumul este mai mic cu până la 30% și sunt eliminate fluctuațiile de temperatură.

CITEȘTE ȘI: La ce trebuie să fii atent când alegi un aparat de aer condiționat

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...