Jumătate dintre candidații care au aplicat la un job nu au primit feedback de la angajatori

Lipsa feedback-ului a fost cel mai mare motiv de nemulțumire pentru candidații care au fost în căutarea unui loc de muncă anul acesta, cu atât mai mult cu cât au simțit că numărul companiilor care nu oferă feedback a crescut față de anii trecuți.

De altfel, și candidații au aplicat la un număr mai mare de joburi decât în trecut, o treime dintre cei care au participat la cel mai recent studiu realizat de eJobs declarând că și-au trimis CV-ul pentru 10-20 de joburi de la începutul anului și până acum.

Aproape la fel de mulți au aplicat pentru cel mult 10 joburi, însă sunt și candidați care au fost nevoiți să aibă între 20 și 40 de aplicări, mai mult de 40 de aplicări sau chiar peste 100.

7,3% dintre respondenți spun că și-au trimis CV-ul pentru atât de multe poziții încât nu-și mai pot aminti un număr exact.

Dintre cei care au primit, totuși, feedback, 23% spun că răspunsul a venit în câteva zile de la aplicare, 12% într-o săptămână de la aplicare, 5% în două săptămâni și 13% într-o lună de la aplicare.

Resemnarea și revolta sunt principalele două efecte pe care lipsa feedback-ului le are asupra candidaților.

Astfel, aceștia spun că, deși îi deranjează, au ajuns să se obișnuiască cu această situație și să nu mai aibă așteptări din partea angajatorilor sau că, dimpotrivă, vor spune mai departe, cunoscuților, despre experiența avută.

Neliniștea, demotivarea, resemnarea, furia sau nepăsarea sunt doar câteva dintre stările care îi încearcă pe cei care aplică, dar nu primesc, ulterior, niciun răspuns.

Doar 14% spun că acest lucru îi ambiționează să își îmbunătățească CV-ul sau felul în care aplică.

Pe de altă parte, atunci când primesc feedback de la angajatori, candidații se simt motivați, recunoscător, liniștit sau încurajat.

10% spun că își doresc un răspuns doar dacă acesta este unul pozitiv.

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...