Jumătate dintre angajați spun că au primit o mărire de salariu în 2022

Jumătate dintre angajații care au participat la un sondaj eJobs spun că au primit o mărire salarială în 2022, iar pentru 32,4% a fost un an de creștere, cu surprize plăcute și mai ușor decât 2021.

Pe de altă parte, 2022 a fost un an plin de incertitudini și provocări pentru 44% dintre participanții la sondaj, iar 2 din 10 angajați recunosc că acesta a fost un an greu.

CITEȘTE ȘI: În noiembrie, cu 5% mai multe locuri de muncă decât anul trecut

2022 a fost un an relativ stabil din punctul de vedere al schimbărilor de joburi, în condițiile în care 68,5% dintre respondenți nu au făcut nicio mișcare în acest sens. Dar, întrebați ce își doresc cel mai mult de la 2023, răspunsul care apare cel mai des este legat de schimbarea jobului (23,4%).

Lista de dorințe continuă cu creșterea salariului, să lucreze pe termen lung de acasă, să fie promovați, să își găsească un job pentru că momentan sunt șomeri sau să își deschidă propriul business.

În ceea ce privește perspectivele pentru următorul an, 43,9% dintre respondenți spun că se tem de impactul unei posibile crize economice, 15,5% se gândesc că le-ar putea scădea veniturile, iar 14,4% iau în calcul că le va fi mai greu decât în 2022 să își găsească un job.

Astfel, în acest moment, chiar dacă nu mai sunt mulțumiți de job, 82% dintre respondenți sunt mai degrabă dispuși să aibă răbdare cu locul actual de muncă până vor avea siguranța că au găsit o variantă de rezervă.

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...