Jumătate dintre angajați cred că vaccinarea ar trebui să fie obligatorie

Conform unui sondaj BestJobs, 48% dintre angajați sunt de părere că vaccinarea ar trebui să devină obligatorie pentru a se simți în siguranță la birou.

Mai mult, 57% dintre angajați au declarat că s-ar simți mai în siguranță dacă ar ști că toți colegii sunt vaccinați, în timp ce pentru 10% este mai important să fie ei înșiși vaccinați. 33% declară că nu cred în vaccin.

Când vine vorba de întoarcerea la birou, angajații își fac în continuare griji cu privire la starea lor de sănătate și la riscul de îmbolnăvire cu virusul COVID-19. Cea mai mare îngrijorare este legată de respectarea regulilor de distanțare și a regulilor de igienizare și dezinfecție a spațiilor (38%).

Pentru a se simți mai în siguranță în cazul întoarcerii la birou, angajații consideră că este de datoria angajatorilor să faciliteze vaccinarea anti-Covid a echipei (27%).

În plus, se așteaptă să aibă proceduri de curățenie și dezinfecție mai stricte (21%) și să permită lucrul cât mai mult de acasă (20%).

În proporții mai mici, angajaților le-ar conveni mai mult să nu fie nevoiți să participe la întâlniri cu persoane din afara companiei (15%) și să fie informați în permanență despre cazurile de îmbolnăvire (13%).

Dacă totuși li se va impune revenirea la birou, 22% dintre respondenți se arată preocupați și de sistemul de ventilație al clădirilor, care nu ar împrospăta suficient aerul din încăpere.

Un alt motiv pentru care angajații cred că munca de la birou i-ar putea expune la riscuri este teama că nu vor primi suficiente materiale sau echipamente de protecție și dezinfectare (21%).

Necesitatea de a călători în interes de serviciu este privită cu reticență de doar 14% dintre respondenți și chiar mai puțini (6%) au o problemă cu faptul că nu se poartă masca la birou.

Angajații se tem cel mai tare că nu își pot găsi un loc de muncă mai bun (26%) și că vor fi nevoiți să muncească mai mult pentru același salariu (21%) sau că își vor pierde locul de muncă (15%).

Pentru 8% dintre ei, cea mai mare îngrijorare este că le poate scădea salariul.

- publicitate -