Jumătate din românii din UK nu au participat la niciun interviu acolo

AngliaMea.ro, web site destinat românilor din Marea Britanie, a realizat un sondaj prin care arată că aproximativ 52% dintre românii din UK nu au participat la niciun interviu în acestă țară.

6% au declarat că au participat la un singur interviu, 16% au participat la 2 sau 3, 4% au participat la 4-6 interviuri, în timp ce 22% au participat la peste 7 interviuri.

Numărul mare de români care nu au trecut printr-un interviu este explicabil de modul cum aceștia își obțin locurile de muncă în această țară: foarte mulți români lucrează în construcții sau agricultură, unde ajung recomandați de cunoștințe. În plus aceste job-uri adesea nu necesita un interviu sau o selecție. Pe de altă parte, cei care doresc un loc de muncă de birou sau mai bine plătit, trec adesea printr-o serie de interviuri, nefiind ușor să obțina job-ul dorit datorită concurenței foarte mari.

Conform businessinsider.com, britanicii trebuie să aplice în medie pentru 27 de job-uri pentru a obține un interviu și trebuie să treacă printr-o medie de 5 interviuri pentru a obține locul de muncă dorit. Numărul de interviuri scade în cazul job-urilor tehnice și crește în cazul celor care necesită pregătire umanistă.

Întrebați „În ce domeniu lucrați?” 57% dintre cei care au participat au ales varianta „Construcții”, 17% au ales varianta „Servicii”, 13% au ales varianta „Medical”, în timp ce 13% au declarat că lucrează „Altceva”. Rezultatele acestui sondaj nu sunt surprinzătoare, acestea fiind cele mai populare domenii în care românii își găsesc un loc de muncă în Marea Britanie.

Conform unor date din 2016 publicate de cei de la independent.co.uk, 17% din forța de muncă din Marea Britanie este asigurata de imigranți. Aceștia au și cele mai mici salarii, lucrând preponderent în următoarele domenii: servicii, taximetrie, construcții, industria alimentară, medical.

- Publicitate -

Ultimele

4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu și jumătate cred că este ok

Un procent 39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor,...