All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

-PUBLICITATE-

Jumătate din aplicările lunare pe eJobs sunt în domeniul vânzărilor

Din cele 1,4 milioane de aplicări înregistrate pe eJobs.ro în luna martie, aproape 700.000 au fost la pozițiilor deschise în departamentele de vânzări.

Acesta este departamentul care atrage cei mai mulți candidați atât din rândul specialiștilor cu experiență medie (2–5 ani), cât și din rândul tinerilor aflați la început de carieră (0-2 ani de experiență).

Următoarele cele mai căutate departamente, însă cu o treime din aplicările primite de joburile din vânzări, sunt cele de administrativ / logistică.

Și în acest caz, cei mai activi sunt tot candidații mid-level și entry level.

Aproape la egalitate se află departamentele de relații clienți / call center, clasamentul fiind continuat de marketing și financiar / contabilitate.

Creșteri se observă de la o lună la alta și pentru departamentele de IT din cadrul companiilor locale.

Mai puțin căutate în luna martie au fost departamentele de merchandising, resurse umane și achiziții.

Chiar și atunci când vorbim despre străinătate tot departamentele de vânzări atrag cele mai multe aplicări cu peste 30% din numărul total.

Sunt urmate însă de construcții / instalații, producție, transport / distribuție și financiar / contabilitate.

Interesant este faptul că, deși angajatorii din afara țării caută preponderent candidați cu specializare medicală (medici, asistente), cei eligibili pentru aceste posturi preferă, cel puțin pentru moment, să lucreze în România.

- PUBLICITATE -

TREBUIE SĂ CITEȘTI