Joburile de șofer, inginer, contabil și remote, cele mai căutate în august

Din cele aproape 600.000 de căutări efectuate în luna august pe eJobs, cele mai multe au venit din partea șoferilor, inginerilor și contabililor.

Un număr mare de căutări au avut și joburile remote, care alături de cele part-time au înregistrat o creștere de aproximativ 10% față de luna trecută.

Tot în evoluție față de luna iulie s-au aflat și căutările pentru locurile de muncă disponibile în IT, în special pentru Java Developer.

În ceea ce privește munca de acasă, ultimele luni au marcat atingerea unor recorduri în ceea ce privește atât numărul de joburi noi care oferă posibilitatea de a lucra de acasă, cât interesul candidaților pentru acestea.

Mai scăzut decât luna trecută a fost interesul candidaților pentru pozițiile de ospătar, economist, specialist în marketing sau în resurse umane, dar și pentru joburile din afara țării sau cele care presupun cunoașterea unei limbi străine.

Cu toate acestea, într-un top al căutărilor după limbile străine cunoscute de candidați, cele mai des întâlnite sunt germana, spaniola și franceza.

„Candidații iau mai în serios decât oricând subiectul găsirii unui loc de muncă, iar asta se vede, de la lună la lună, nu doar în creșterea numărului de aplicări, dar și în numărul de candidați nou veniți în platformă sau candidați vechi care aplică. Vorbim de peste 150.000 de candidați care aplică lunar și de mai mult de 30.000 de conturi noi”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.

- Publicitate -

Burger King continuă expansiunea pe plan local cu un restaurant la Târgu Mureș

Burger King își continuă planul de expansiune în România și deschide un nou restaurant în Shopping City Târgu Mureș....

Lidl a ajuns la afaceri de 22,4 miliarde lei și un profit de circa un miliard de lei

Lidl a încheiat anul calendaristic 2023 cu o cifră de afaceri consolidată de 22,4 miliarde de lei net, un...